Αίγυπτος: Πώς έγινε η μοιραία σύγκρουση τρένων - Στους 32 οι νεκροί

Πάνω από 108 οι τραυματίες

Συνταρακτικές εικόνες από τα συντρίμμια του τρένου στην Αίγυπτο μετά τη σφοδρή σύγκρουση. AP Hub Video

Στους 32 ανέρχονται οι νεκροί και στους οι 108 τραυματίες από τη σφοδρή σύγκρουσης τρένων στην περιοχή Σοχάγκ της Αιγύπτου. Στην περιοχή επικρατεί πανικός, με δεκάδες ασθενοφόρα να μεταφέρουν τους τραυματίες επιβάτες στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Αίγυπτος: Φονική σύγκρουση τρένων με τουλάχιστον 30 νεκρούς

Η έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του φονικού δυστυχήματος έχει ήδη. Όπως όλα δείχνουν, η θανατηφόρα σύγκρουση έγινε όταν σε μία αμαξοστοιχία της γραμμής Λούξορ - Αλεξάνδρεια ενεργοποιήθηκε το φρένο έκτακτης ανάγκης από αγνώστους, αναγκάζοντας το τρένο να σταματήσει και να χτυπηθεί από ένα άλλο τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ασουάν - Κάιρο, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν βαγόνια του τρένου.

τρένο Αίγυπτος

Μία Τεχνική Επιτροπή από το Υπουργείο Μεταφορών έχει συσταθεί για τον προσδιορισμό των αιτίων του δυστυχήματος, με προσπάθειες να έχουν δρομολογηθεί για την επανέναρξη της κυκλοφορίας τρένων στην εν λόγω γραμμή. 

σύγκρουση τρένου Αίγυπτος

Με μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι τόνισε κατηγορηματικά ότι οι αίτιοι του δυστυχήματος θα τύχουν παραδειγματικής τιμωρίας, ενώ εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, υποσχόμενος για την αποζημίωσή τους. 

Στην περιοχή μεταβαίνουν ο Πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι και πέντε υπουργοί, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Υγείας και Μεταφορών, για να παρακολουθήσουν από κοντά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου δυστυχήματος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top