ΕΜΑ: Τα εμβόλια κατά του covid-19 περιορίζουν και τη μετάδοσή του

Έχουν ήδη αποδειχθεί αποτελεσματικά για μείωση της νόσησης και θνησιμότητας

Οι εμβολιασμοί κατά του covid-19 συνεχίζονται καθημερινά σε όλη την Ευρώπη/ apvideohub

Πριν από λίγο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ενημέρωσε πως αποδείχτηκε ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό περιορίζουν τη μετάδοση του, εκτός από τη νόσηση και την θνησιμότητα. 

ΕΜΑ: «Ναι» σε μονάδες παραγωγής εμβολίων AstraZeneca, Pfizer και Moderna

Ο ΕΜΑ δημοσιοποίησε τα νέα αποτελέσματα των ερευνών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter: «Τα πρώτα δεδομένα από έρευνες ανά τον κόσμο, αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια όχι μόνο μειώνουν τη νόσηση και τη θνησιμότητα από κορονοϊό αλλά και τη μετάδοση του ιού. Απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθεί αυτό», αναφέρεται στην πρώτη σχετική ανάρτηση. 

Λίγη ώρα αργότερα, με νέο tweet ο ΕΜΑ αναφέρει πως: «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είναι αποτελεσματικά με ένα καλό προφίλ ασφάλειας που αποδεικνύεται από μεγάλες κλινικές δοκιμές». 

«Συλλογική ανοσία» μέχρι τα μέσα Ιουλίου 

Η Ευρώπη αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 52 εργοστάσια σε όλη την ήπειρο θα συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή μέχρι το τέλος του 2021, όπως δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν.

Κορωνοϊός: Πόσα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως

Ο Μπρετόν σημείωσε, επίσης, πως η πολυπόθητη «συλλογική ανοσία» αναμένεται να επιτευχθεί στην Ευρώπη έως τα τέλη Ιουλίου, αφού θα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί άνθρωποι.  

Μέχρι το τέλος του 2021, η Ευρώπη αναμένεται ότι θα έχει την ικανότητα να παράγει από δύο έως τρία δισεκατομμύρια δόσεις, δήλωσε ο επίτροπος από το εργοστάσιο στη Βαρκελώνη της φαρμακευτικής εταιρείας, Reig Jofre, η οποία θα παράγει το εμβόλιο της Johnson & Johnson εναντίον του κορωνοϊού κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top