Η Μέρκελ πήρε πίσω το αυστηρό lockdown ενόψει Πάσχα και ζήτησε «συγγνώμη»

Παράταση lockdown τεσσάρων εβδομάδων στο Βέλγιο

Αντιδράσεις στη Γερμανία από μερίδα πολιτών για το lockdown. Ruptly video

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πήρε πίσω την απόφασή της για αυστηρό lockdown στη χώρα την περίοδο 1-5 Απριλίου (Μεγάλη Πέμπτη και Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών), χαρακτηρίζοντας ως ως «λανθασμένη» την απόφασή της στην τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες. Φέρω για αυτό πλήρη την ευθύνη, ήταν δικό μου λάθος. Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος και εξήγησε ότι η ιδέα είχε στόχο να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επαφές των πολιτών.

Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ πήρε πίσω το lockdown για το Καθολικό Πάσχα. AP Images

Νωρίτερα η καγκελάριος Μέρκελ είχε συγκαλέσει τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, κατά την οποία ανακοίνωσε την απόφασή της για ακύρωση των μέτρων που αφορούσαν την περίοδο 1-5 Απριλίου, ενώ αυτή την ώρα απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

lockdown Γερμανία

Στιγμιότυπο από το lockdown στη Γερμανία. AP Images

Γερμανία: Απογοητευμένοι οι πολίτες από τη διαχείριση της πανδημίας

Απογοητευμένοι είναι οι Γερμανοί από τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις.

Η δημοτικότητα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος μειώθηκε κατά τρεις μονάδες αυτή την εβδομάδα, στο χαμηλότερο ποσοστό της εδώ και ένα χρόνο. Οι πράσινοι βρίσκονται μόλις τέσσερις μονάδες πιο πίσω. Το CDU και το αδελφό του κόμμα στη Βαυαρία, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), συγκεντρώνουν το 26% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Forsa.

Βέλγιο: Παράταση lockdown για τέσσερις εβδομάδες

Σε νέο lockdown τεσσάρων εβδομάδων μπαίνει το Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε ο ρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντερ Κρόο.

lockdown Βέλγιο

Στιγμιότυπο από το lockdown στο Βέλγιο. AP Images

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαρτίου και θα παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, είναι:

  • Από τη Δευτέρα, τα μαθήματα σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης θα ανασταλούν έως τις 2 Απριλίου, ενώ αναμένεται να ανοίξουν ξανά πλήρως από τις 19 Απριλίου. Τα νηπιαγωγεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά.
  • Από το Σάββατο, τα μη ιατρικά επαγγέλματα επαφής, όπως τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα κλείσουν.
  • Τα μη απαραίτητα καταστήματα μπορούν να δέχονται πελάτες μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι παραδόσεις στο σπίτι και η επιλογή παραλαβής παραμένουν δυνατές, εάν δεν υπάρχει φυσική επαφή και καμία είσοδος στο κατάστημα.
  • Οι πολίτες θα επιτρέπεται να συναντώνται σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε ομάδες τεσσάρων ατόμων (χωρίς να υπολογίζονται παιδιά κάτω των 12 ετών) .
  • Ο αριθμός των συμμετεχόντων για στατικές διαδηλώσεις θα περιοριστεί σε 50.
  • Η τηλεργασία παραμένει υποχρεωτική και θα υπάρξουν «πρόσθετοι έλεγχοι και αυστηρότερες κυρώσεις» για εταιρείες που δεν ακολουθούν τον κανόνα.
  • Η απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών θα παραμείνει σε ισχύ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top