Επικοινωνία Πούτιν - Μισέλ: Στο επίκεντρο οι σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας

Ενόψει της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβολίου στις 25-26 Μαρτίου

Σαρλ Μισέλ - Βλαντιμίρ Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενόψει της τηλεδιάσκεψης της 25ης και 26ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ο απεσταλμένος του Star Θάνος Αθανασίου, οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας. Ο Πρόεδρος Μισέλ εξέφρασε την άποψη ότι οι δεσμοί ΕΕ-Ρωσίας βρίσκονται σε χαμηλό σημείο και επιβεβαίωσε την προσέγγιση της ΕΕ για τις πέντε κατευθυντήριες αρχές, με βάση τις βασικές αξίες της ΕΕ. Επί του παρόντος υπάρχει διαφωνία σε πολλούς τομείς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου Μισέλ.

Από την πλευρά της ΕΕ, η σχέση με τη Ρωσία μπορεί να λάβει διαφορετική κατεύθυνση μόνο εάν υπάρξει σταθερή πρόοδος σε θέματα όπως η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, η διακοπή υβριδικών επιθέσεων και κυβερνοεπιθέσεων στα κράτη μέλη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο τέθηκε η υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Σάρλ Μισέλ επανέλαβε το αίτημα της ΕΕ προς τις ρωσικές αρχές να απελευθερώσουν τον Ναβάλνι και να προχωρήσουν σε μια διαφανή έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Οι ηγέτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την πανδημία Covid, για τα εμβόλια και για περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε και το θέμα της κυλιόμενης αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου από τον ΕΜΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top