Ισραήλ: Κλείνουν μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα - Έχει εμβολιαστεί η πλειοψηφία

Εξετάζεται ο εμβολιασμός των παιδιών από το καλοκαίρι, αν επιτραπεί

Στιγμιότυπα από τους εμβολιασμούς στο Ισραήλ

Με τη συντριπτική πλειονότητα των Ισραηλινών, ηλικίας 16 ετών και άνω, να έχουν ήδη εμβολιαστεί ή να αναρρώσει από την Covid -19, μεγάλα κέντρα εμβολιασμού στις μεγάλες πόλεις της χώρας έχουν αρχίσει να κλείνουν, καθώς το επίκεντρο μετατοπίζεται πλέον σε μικρότερες κοινότητες.

Ισραήλ: Μόλις ένας στους 1.500 εμβολιασμένους νοσεί από κορωνοϊό

Περισσότεροι από 5,1 εκατομμύρια άνθρωποι, από το σύνολο του πληθυσμού των 9,3 εκατομμυρίων στο Ισραήλ, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και πάνω από 4,5 εκατομμύρια έχουν λάβει και τις δύο.

Ισραήλ: Η πρώτη μουσική συναυλία στο Τελ Αβίβ μόνο για εμβολιασμένους

Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια πολίτες και κυρίως παιδιά δεν μπορούν να εμβολιαστούν, καθώς είναι κάτω των 16 ετών.  Έτσι, ο ρυθμός εμβολιασμού έχει επιβραδυνθεί δραματικά, καθώς όσοι ήθελαν να εμβολιαστούν, το έχουν ήδη κάνει.

Οι υγειονομικοί σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο του Ισραήλ - φωτογραφία ΑΡ

Οι υγειονομικοί σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο του Ισραήλ - φωτογραφία ΑΡ

Κλείνουν τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα- Το ενδιαφέρον στρέφεται σε κοινότητες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Ένα τεράστιο κέντρο εμβολιασμού στην πλατεία Rabin του Τελ Αβίβ καταργήθηκε. Στο σημείο θα ξεκινήσουν σιδηροδρομικά έργα που είναι προγραμματισμένα για τον επόμενο μήνα, ανέφερε η καθημερινή οικονομική εφημερίδα Globes.

Ισραήλ: Επιστρέφει στην κανονικότητα - Ποιες δραστηριότητες άνοιξαν

Ένα άλλο μεγάλο κέντρο εμβολιασμού σε στάδιο στο βόρειο Τελ Αβίβ κλείνει επίσης, καθώς οι αθλητικές εκδηλώσεις επιστρέφουν σιγά σιγά. Ακόμη, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τα μεγάλα κέντρα εμβολιασμού της Ιερουσαλήμ.

Οι πάροχοι υγείας πάντως, προχωρούν σε εμβολιασμούς σε ορισμένες από τις υπάρχουσες κλινικές. Επιπλέον, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης και οι κινητές ομάδες υγείας εστιάζουν την προσοχή τους σε κοινότητες όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι σχετικά χαμηλά, ιδίως σε κυρίως αραβικές περιοχές.

Όσοι έχουν αναρρώσει από το Covid -19 πριν από τουλάχιστον τρεις μήνες μπορούν επίσης να λάβουν μια (εφάπαξ) δόση εμβολίου.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο εμβολιασμός παιδιών κάτω των 16 ετών θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκινήσει το καλοκαίρι, εάν οι δοκιμές δείξουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές γι’ αυτά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top