Τζορτζ Φλόιντ: Αποζημίωση «μαμούθ» θα πάρει η οικογένειά του

Ξεκινά η δίκη του αστυνομικού που κατηγορείται για τον θάνατό του

Αποζημίωση «μαμούθ» στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ. Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star στις 13/3.

Αποζημίωση «μαμούθ» ύψους 27 εκ δολαρίων θα πάρει η οικογένεια του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών, πυροδοτώντας κύμα διαδηλώσεων διαμαρτυρίας σε όλον τον κόσμο.

Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για τη δολοφονία Φλόιντ

Η απόφαση για την αποζημίωση της οικογένειας του Φλόιντ που έγινε σύμβολο του κινήματος κατά της αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες έρχεται λίγες μέρες πριν κάτσει στο σκαμνί ο άνθρωπος που τον οδήγησε στο θάνατο, αστυνομικός Ντέρεκ Τσόβιν.

Τζόρτζ Φλόιντ: Νέο σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη του

Ο αστυνομικός έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Η πολυαναμενόμενη δίκη του αστυνομικού ξεκίνησε την Τρίτη με την  επιλογή των ενόρκων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Μαΐου 2020, ο 44χρονος λευκός αστυνομικός γονάτισε επί σχεδόν εννέα λεπτά στον λαιμό του Φλόιντ, που ήταν πεσμένος στο έδαφος δίπλα σε ένα περιπολικό και διαμαρτυρόταν ότι δε μπορούσε να αναπνεύσει. Το βίντεο του περιστατικού έκανε τον γύρο του διαδικτύου και πυροδότησε μεγάλες διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top