Ολιβιέρ Ντασό: Ποιος ήταν ο δισεκατομμυριούχος που σκοτώθηκε σε δυστύχημα

Θλίψη στη Γαλλία για τον 69χρονο βουλευτή

Σοκ προκάλεσε στη γαλλία η είδηση ότι ο βουλευτής Ολιβιέ Ντασό, ένας από τους κληρονόμους του ομίλου Dassault Aviation που κατασκευάζει τα αεροσκάφη, σκοτώθηκε την Κυριακή κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου του κοντά στη Ντοβίλ, στη βορειοδυτική Γαλλία.

Γαλλία: Νεκρός ο Ολιβιέ Ντασό - Συνετρίβη το ελικόπτερό του

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ο πιλότος του ιδιωτικού ελικοπτέρου επίσης σκοτώθηκε στο δυστύχημα που σημειώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα στην Τουκ, κοντά στη Ντοβίλ, στις ακτές της Νορμανδίας όπου έχει εξοχική κατοικία, σύμφωνα. Δεν υπήρχε κανείς άλλος μέσα στο ελικόπτερο.

Ο Ολιβιέ Ντασό / AP Images

Η Ντελφίν Μιενιέλ, εισαγγελέας της Λιζιέ, επιβεβαίωσε στο AFP τον θάνατο του Ολιβιέ Ντασό και του πιλότου και η ίδια μεταβαίνει στο σημείο της συντριβής.

Η εισαγγελία ανέλαβε το τμήμα των ερευνών της χωροφυλακής αεροπορικών μεταφορών, που είναι αρμόδια για την έρευνα.

Ποιος ήταν ο Ολιβιέ Ντασό

Ο Ολιβιέ Ντασό είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά του Σερζ Ντασό, διάσημου πολιτικού και στελέχους επιχειρήσεων. 

Βουλευτής του συντηρητικού κόμματος LR από το 2002, ο Ντασό θεωρείτο ο 361ος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως μαζί με τους δύο αδελφούς του και την αδελφή του, με περουσία που ανέρχεται σε έξι δισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κληρονόμησε από τον πατέρα του, σύμφωνα με τη λίστα Forbes των πλουσιότερων του πλανήτη για το 2020.

Ο Σερζ Ντασό μαζί με τον γιο του, Ολιβιέ / AP Images

Ο Ντασό παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Dassault λόγω του πολιτικού του ρόλου για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων.

Πολλές προσωπικότητες απέτισαν φόρο τιμής στον γιο του Σερζ Ντασό, πρώην προέδρου της Dassault Aviation που πέθανε το 2018 και στον εγγονό του Μαρσέλ Ντασό, ιδρυτή του ομίλου, ο οποίος ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γαλλίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top