Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους

Προχωρούν οι εμβολιασμοί σε όλο τον πλανήτη

Πολλές χώρες είναι αντιμέτωπες με το τρίτο κύμα της πανδημίας / Reuters

Ο κορωνοϊός «σαρώνει» ολόκληρο τον κόσμο εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Στα τέλη του 2019 εμφανίστηκε στην Κίνα και από τότε έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Υπάρχουν χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο και άλλες λιγότερο, ωστόσο παντού έχουν σημειωθεί ανθρώπινες απώλειες.

Κορωνοϊός: Πάνω από 2.200 τα νέα κρούσματα - 32 οι νεκροί

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins, οι χώρες που έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από κορωνοϊό είναι οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία, το Μεξικό και το Ηνωμένο Βασίλειο. Χώρες που επίσης επλήγησαν ανεπανόρθωτα είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ρωσία.

Η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στη μέση της «μαύρης λίστας» με 6.632 νεκρούς και βρίσκεται ανάμεσα στη Σλοβακία (7.665 νεκροί) και τη Σαουδική Αραβία (6.519 νεκροί).

Οι χωρές με τους περισσότερους εμβολιασμούς

Η επιστήμη έκανε άλματα προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού. Πολλές εταιρείες και εργαστήρια δούλεψαν πυρετωδώς ώστε να αναπτύξουν εμβόλια.

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020, ορισμένες χώρες άρχισαν να χορηγούν στους πολίτες τις πρώτες δόσεις εμβολίων. Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ, το Γιβραλτάρ και το Ισραήλ βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των εμβολιασμών.

Ισραήλ: Μόλις ένας στους 1.500 εμβολιασμένους νοσεί από κορωνοϊό

Το Ισραήλ έχει καταφέρει να εμβολιάσει περίπου τον μισό πληθυσμό του τουλάχιστον με μια δόση. Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή θέση, πάνω από χώρες όπως η Δανία, η Ρουμανία, η Ελβετία και η Εσθονία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πανεπιστήμιο John Hopkins, συλλέγει στοιχεία για τις περισσότερες χώρες, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για τη Βόρεια Κορέα, η οποία υποστηρίζει ότι δεν έχει κρούσματα κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top