Τουρκία: Στις κακές καιρικές συνθήκες αποδίδεται η συντριβή ελικοπτέρου

10 νεκροί - Στο νοσοκομείο παραμένουν οι τρεις τραυματίες

Στιγμιότυπα από το σημείο που συνετρίβη το σταρτιωτικό ελικόπτερο. AP Images

Στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες εκτιμάται ότι οφείλεται η συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου χθες στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ.

Τουρκία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπέρου - Δέκα οι νεκροί

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην τελετή που οργανώθηκε στο αεροδρόμιο του Ελάζιγκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.«Στις πολύτιμες οικογένειες των μαρτύρων μας. Στις πολύτιμες οικογένειες των ηρωικών μας μαρτύρων, ευχόμαστε να έχουν υπομονή και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας. Συλλυπητήρια στο έθνος μας», είπε ο Ακάρ.

 

Από τη μοιραία συντριβή σκοτώθηκαν 10 στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπτέραρχος και να τραυματιστούν άλλοι τρεις.

συντριβή ελικοπτέρου

Τα συντρίμια του στρατιωτικού ελικόπτερου. AP Images

«Η νοσηλεία των ασθενών μας στο νοσοκομείο συνεχίζεται. Η κατάσταση τους είναι καλή. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες και δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, εκτιμάται πως το ατύχημα προκλήθηκε λόγω των δυσμενών και ξαφνικά μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών. Αμέσως δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες στην ομάδα διερεύνησης του ατυχήματος. Οι έρευνες θα αρχίσουν σήμερα. Η ακριβής αιτία αυτού του επώδυνου συμβάντος θα εντοπιστεί ως αποτέλεσμα λεπτομερούς έρευνας», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από την επαρχία Μπινγκόλ χθες, Πέμπτη, στις 12.55 (ώρα Ελλάδας). Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε αφού χάθηκε η επαφή με αυτό περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 13.25.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top