Τουρκία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπέρου - Δέκα οι νεκροί

Νεκρός και ο αντιστράτηγος - Διοικητής του 8ου Σώματος, Οσμάν Ερμπάς

εκτακτο

Δέκα είναι οι νεκροί και τέσσερις οι τραυματίες μετά από συντριβή στρατιωτικού ελικόπτερου της Τουρκίας, τύπου Cougar σε κουρδική περιοχή.

Toυρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο κατά τη διάρκεια χειμερινών ασκήσεων στην ανατολική Τουρκία, το 2019- φωτογραφία ΑΡ

Toυρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο κατά τη διάρκεια χειμερινών ασκήσεων στην ανατολική Τουρκία, το 2019- φωτογραφία ΑΡ

Aνάμεσα στα θύματα είναι και ο Διοικητής του 8ου Σώματος, Αντιστράτηγος, Οσμάν Ερμπάς. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική Daily Sabbah, το υπουργείο Άμυνας της χώρας, που έκανε λόγο αρχικά για 9 νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, με δεύτερη ανακοίνωση επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αντιστράτηγου. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως ένας ακόμη στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματά του, ανεβάζοντας σε δέκα τον αριθμό των θυμάτων από την συντριβή του ελικοπτέρου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, στις 14:25 διακόπηκε η επικοινωνία  με ελικόπτερο του Στρατού Ξηρας τύπου Κούγκαρ, το οποίο είχε απογειωθεί στις 13:55 από το Μπίγκολ για να μεταβεί στο Τατβάν.

«Εντοπίσθηκε πως από τους συμπολεμιστές φίλους μας που ήταν στο ελικόπτερο, οι 9 έγιναν μάρτυρες και οι 4 τραυματίστηκαν» αναφέρεται σε tweet.

Συλλυπητήρια της τουρκικής κυβέρνησης

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραίμ Καλίν, έστειλε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων. Ακολούθησαν οι δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τουρκία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top