Πού μπορείτε να κάνετε διακοπές στην Ασία χωρίς να μπείτε σε καραντίνα

Η Σρι Λάνκα άνοιξε τα σύνορά της για τους τουρίστες

Σρι Λάνκα

Η Σρι Λάνκα άνοιξε τα σύνορά της για τους τουρίστες στις 21 Ιανουαρίου εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ακολουθώντας ένα διαφορετικό σχέδιο απέναντι στον τουρισμό. Το ίδιο ισχύει και για τις Μαλδίβες.

Η πρόεδρος Τουρισμού της χώρας, Kimarli Fernando, έκανε λόγο για μια «νέα ιδέα» που αναπτύχθηκε από την τουριστική αρχή, η οποία επιτρέπει στους τουρίστες να ταξιδεύουν στη χώρα σε «φούσκες» ή «απομονωμένες ομάδες», που θα επιτρέπουν την περιήγηση τουριστών, χωρίς ωστόσο να έρχονται σε επαφή με τους ντόπιους.

Πρόκειται για μια σειρά μέτρων, την οποία ακολουθεί όποιος ταξιδιώτης έρχεται από άλλη χώρα και ισχύει για δύο εβδομάδες. Ωστόσο, το ταξίδι στη Σρι Λάνκα δε φαντάζει και τόσο «ελεύθερο», καθώς τα μέτρα είναι αυστηρά. Πιο συγκεκριμένα, οι τουρίστες πρέπει:

  • να μένουν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία
  • να επισκέπτονται συγκεκριμένα μνημεία/αξιοθέατα σε συγκεκριμένες ώρες
  • να ταξιδεύουν με ανεξάρτητα μέσα μεταφοράς
  • να υποβάλλονται σε συνεχή τεστ για κορωνοϊό 
  • να αποφεύγουν την ανάμειξή τους με τους ντόπιους

Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς, η χώρα διαθέτει μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων από τα πιο φθηνά έως και τα πιο ακριβά, όπου οι τουρίστες θα μπορούν να μετακινηθούν ελεύθεροι και να απολαύσουν τη θάλασσα χωρίς περιορισμούς.

«Όλα τα ξενοδοχεία διαθέτουν γιατρούς» είπε η Fernando, οι οποίοι παρακολουθούν το προσωπικό του ξενοδοχείου και τους επισκέπτες για τα συμπτώματα Covid-19 και στέλνουν καθημερινές αναφορές σε κυβερνητικές αρχές, σύμφωνα με το φυλλάδιο ασφαλείας της Σρι Λάνκα.

Μετά το πέρας των δύο εβδομάδων, οι τουρίστες είναι ελεύθεροι να «αλληλεπιδράσουν με την τοπική κοινότητα» και να μετακινηθούν «σε ένα κατάλυμα της επιλογής τους», σύμφωνα με ένα φυλλάδιο ασφαλείας που εκδόθηκε από το υπουργείο Τουρισμού της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top