Βέλγιο: Χαλαρώνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Τι αναμένεται να ανοίξει

Μειώνονται τα κρούσματα στη χώρα

Βέλγιο

Χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού στο Βέλγιο, το οποίο παρουσιάζει μια βελτιωμένη εικόνα ως προς τα κρούσματα του ιού.

Η βελγική κυβέρνηση, οι επικεφαλής των περιφερειών και οι υγειονομικοί συζητούν τη χαλάρωση των περιορισμών, προκειμένου να επιτρέψουν σε κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και πιθανόν στους ζωολογικούς κήπους και τους χώρους κάμπινγκ να ανοίξουν εκ νέου στις 13 Φεβρουαρίου, το νωρίτερο.

Βέλγιο: «Φρένο» στα μη απαραίτητα ταξίδια μέχρι την 1η Μαρτίου

Εντούτοις, ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο δήλωσε πως η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων, εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί στη συνάντηση, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως η αρχή μιας ευρείας κλίμακας χαλάρωσης. «Η επιδημιολογική κατάσταση απλά δεν το επιτρέπει αυτό», υπογράμμισε την Πέμπτη ενώπιον του κοινοβουλίου.

Το Βέλγιο έχει καταγράψει περισσότερους από 21.000 νεκρούς από τη νόσο COVID-19 μεταξύ του πληθυσμού του των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, ο βαρύτερος κατά κεφαλήν απολογισμός σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες.

Ωστόσο, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ανοδική τάση, οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία και ο αριθμός των θανάτων δείχνουν να μειώνονται.

Οι υγειονομικές αρχές είπαν, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου πως το βρετανικό στέλεχος αντιπροσωπεύει περίπου το 16% των θετικών στον κορωνοϊό διαγνώσεων, ένα μικρότερο μερίδιο σε σύγκριση με τους αρχικούς φόβους.

Kορωνοϊός: Παρατείνονται τα lockdown σε Bέλγιο και Ολλανδία

Τα μπαρ και τα εστιατόρια έχουν κλείσει από τον Οκτώβριο και επιβάλλεται νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ. Τα σχολεία και τα καταστήματα λειτουργούν.

Η βελγική κυβέρνηση επισημαίνει πως χρειάζεται να έχει λιγότερα από 800 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα και 75 εισαγωγές σε νοσοκομεία ημερησίως για μια περίοδο τριών εβδομάδων, προτού αρχίσει να χαλαρώνει σημαντικά τους κανονισμούς του lockdown. Οι αριθμοί αυτοί ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 2.349 και 121 αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top