Europol: Κυκλώματα πωλούν σε ταξιδιώτες αρνητικά τεστ κορωνοϊού

Η τιμή τους φτάνει μέχρι και τα 300 ευρώ - Συλλήψεις σε Βρετανία και Γαλλία

Εντατικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια λόγω της πανδημίας.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Europol, η οποία καλεί τους ταξιδιώτες να είναι προσεκτικοί, καθώς στα αεροδρόμια πωλούνται πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό από το οργανωμένο έγκλημα έναντι 300 ευρώ.

Η προειδοποίηση ακολουθεί τη σύλληψη πολλών υπόπτων που πωλούσαν τέτοια πλαστά πιστοποιητικά στα αεροδρόμια της Βρετανίας και της Γαλλίας, καθώς και online, με προώθηση μέσω SMS, στην Ισπανία και την Ολλανδία.

αεροδρόμια - πλαστά τεστ κορωνοϊού

Πολλοί ύποπτοι που πωλούσαν τέτοια πλαστά πιστοποιητικά στα αεροδρόμια της Βρετανίας και της Γαλλίας έχουν συλληφθεί. AP Images

Πολλά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και άλλες χώρες, ζητούν από τους ταξιδιώτες πιστοποιητικό αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό. 

«Με δεδομένο το εύρος των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων, με τους εκτυπωτές υψηλής ποιότητας και τα ποικίλα λογισμικά, οι πλαστογράφοι είναι ικανοί να κατασκευάσουν πλαστά πιστοποιητικά υψηλής ποιότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας.

Πριν από 10 ημέρες, ύποπτος για πώληση πλαστών πιστοποιητικών συνελήφθη στο βρετανικό αεροδρόμιο του Λούτον, ενώ στις αρχές Νοεμβρίου, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε συνολικά επτά άτομα στο πλαίσιο της εξουδετέρωσης δικτύου διάθεσης πλαστών πιστοποιητικών αρνητικών τεστ.

Στην Ισπανία, η αστυνομία συνέλαβε άνδρα που πωλούσε διαδικτυακά τέτοια πιστοποιητικά έναντι 40 ευρώ και στην Ολλανδία άτομα προωθούσαν τέτοια έγγραφα μέσω SMS.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top