AstraZeneca: Αρχικά «μικρότερες ποσότητες» του εμβολίου της στην Ευρώπη

Κυριακίδου: «Να λάβει μέτρα για την αύξηση της προβλεψιμότητας παραδόσεων»

Μετά την Pfizer και η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα είναι μικρότερες από το αναμενόμενο, λόγω της «μείωσης της παραγωγής» σε εργοστάσιο.

Ουγγαρία: Προκαταρκτική έγκριση για εμβόλια AstraZeneca και Sputnik V

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε στις 12 Ιανουαρίου ότι παρέλαβε το αίτημα για την κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca για τον Covid-19 και αναμένεται να αποφασίσει εάν θα το κάνει δεκτό στις 29 του μηνός.

Η ΕΕ και η EMA δέχονται πιέσεις για να επιταχυνθεί η διαδικασία έγκρισης των νέων εμβολίων. Το εμβόλιο των AstraZeneca/Οξφόρδης έχει το πλεονέκτημα ότι είναι φθηνότερο από εκείνα των ανταγωνιστριών εταιρειών. Είναι επίσης πιο εύκολο να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί, σε σύγκριση ιδίως με εκείνο των Pfizer/BioNTech, που χρειάζεται να φυλάσσεται σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου.

Κυριακίδου: «Η ΕΕ ζητά από την AstraZeneca να λάβει μέτρα για την αύξηση της προβλεψιμότητας παραδόσεων»

Η ΕΕ ζητά από την AstraZeneca να λάβει μέτρα  για την αύξηση της προβλεψιμότητας και της σταθερότητας των παραδόσεων και την επιτάχυνση της κατανομής των δόσεων, όπως ανακοίνωσε η Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Συγκεκριμένα, η Επίτροπος ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συντονιστικής επιτροπής με τα κράτη μέλη σχετικά με την στρατηγική εμβολιασμού της ΕΕ εκπρόσωποι της η AstraZeneca ανακοίνωσαν καθυστερήσεις στη χορήγηση εμβολίων σε σύγκριση με τις προβλέψεις για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σημείωσε, δε, ότι τα κράτη μέλη εξέφρασαν βαθιά δυσαρέσκεια για αυτό και όλοι επέμειναν από κοινού με την Κομισιόν σε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα παράδοσης βάσει του οποίου τα κράτη μέλη θα πρέπει μπορούν να σχεδιάζουν τα προγράμματα εμβολιασμού τους, με την επιφύλαξη της χορήγησης μιας άδειας κυκλοφορίας υπό όρους.

Όλες οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top