Ο λόγος που το Youtube δεν έχει αποκλείσει ακόμα τον Τραμπ

Αυτή την εβδομάδα αφαιρέθηκε ένα βίντεο του και πήρε απαγόρευση 7 ημερών

Το σχετικό ρεπορτάζ για την εισβολή στο Καπιτώλιο και τα πρόσωπα που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων- Κεντρικό δελτίο Star στις 8/1 

Μεγάλη κριτική έχει δεχθεί τις τελευταίες ώρες το Youtube από Αμερικάνους πολίτες αλλά και υπαλλήλους της εταιρείας, καθώς μετά από εξέταση του λογαριασμού του Donald Trump στην πλατφόρμα, αφαιρέθηκε μόνο ένα βίντεο του την τελευταία εβδομάδα. 

Η κριτική αυτή έρχεται μετά από τον μόνιμο αποκλεισμό του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ από την πλατφόρμα του Twitter, λόγω των ψευδών ειδήσεων που διέδιδε σχετικά με την εκλογή του Προέδρου Μπάιντεν. 

To Twitter έκλεισε τον λογαριασμό του Τραμπ επ' αόριστον!

Στην έντονη κριτική απάντησε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Google Alphabet, Σούνταρ Πιτσάι: «Το YouTube εξετάζει τον λογαριασμό του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ίδιο τρόπο με οποιονδήποτε άλλο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα απαγορευτεί εκτός εάν παραβιάσει τις πολιτικές της υπηρεσίας τρεις φορές σε 90 ημέρες. Ο Τραμπ παραβίασε τους κανόνες του YouTube με μια μεταφόρτωση την Τρίτη, δημιουργώντας μία προειδοποίηση. Ήταν ανάμεσα σε εκατοντάδες πολιτικά βίντεο που το YouTube έχει αφαιρέσει από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστοποίησαν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών τους».

ΗΠΑ: Facebook και Instagram μπλοκάρουν για πάντα τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Πιτσάι είπε ότι τα βίντεο που καταργήθηκαν από το YouTube παραβίαζαν τις πολιτικές της εταιρείας, χωρίς να ξεκαθαρίζει ποιες. Το YouTube απαγορεύει βίντεο που υποκινούν βία ή κάνουν ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την ευρεία απάτη των ψηφοφόρων.

Όσο για τον λογαριασμό του Τραμπ, μετά από την λήξη της αναστολής των 7 ημερών, θα επανεξεταστεί αν θα δεχθεί επόμενη προειδοποίηση, ανάλογα με το περιεχόμενο που θα ανεβάσει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top