Κορωνοϊός: Πότε θα τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία;

Την απάντηση έδωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ»

Απάντηση για το πότε αναμένεται να τεθεί υπό έλεχο η πανδημία του κορωνοϊού έδωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ». Όπως υποστήριξε, «έως το τέλος του έτους θα έχουμε θέσει υπό έλεγχο την πανδημία».

Ωστόσο τόνισε τη σημασία της τήρησης των μέτρων και τον περιορισμό των επαφών. «Πρέπει οπωσδήποτε να μειωθούν τα κρούσματα και, για να γίνει αυτό, πρέπει να περιορίσουμε περισσότερο τις επαφές μας», δήλωσε, σημειώνοντας ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Γερμανίας δέχονται μεγαλύτερη πίεση από ποτέ. 

Έκτακτη συνεδρίαση από τον ΠΟΥ για τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Με 25.164 νέα κρούσματα και 1.244 θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, ο δείκτης που αποτυπώνει τις νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους έχει φθάσει στο 151,2, ενώ ο στόχος της κυβέρνησης είναι να περιοριστεί κάτω από το 50.

«Οι αριθμοί είναι υπερβολικά υψηλοί. Οι ισχύοντες περιορισμοί προφανώς δεν επαρκούν - για μένα αυτό δεν είναι πλήρες lockdown, υπάρχουν συνεχώς πάρα πολλές εξαιρέσεις (...) Είναι γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν έχουμε το αποτέλεσμα που είχαμε κατά την πρώτη φάση. Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται με συνέπεια και αυτό δεν συμβαίνει πάντα», προειδοποίησε ο Λόταρ Βίλερ.

Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε: «Παρακαλώ όσο είναι δυνατόν μείνετε στο σπίτι και να συναντιέστε μόνο με τα ίδια άτομα», για να προσθέσει ότι «δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε ότι τα μέτρα δεν έχουν αποτέλεσμα, όταν εξακολουθούμε να πηγαίνουμε στο γραφείο και να συναντιόμαστε με περισσότερα άτομα, δεν μπορούμε να λέμε ότι η ομπρέλα δεν μας προστατεύει, αν δεν την χρησιμοποιούμε».

Στην Ουχάν ομάδα του ΠΟΥ: Έρευνες για την προέλευση του κορωνοϊού

Ο κ. Βίλερ κάλεσε ακόμη τους πολίτες να μην ταξιδεύουν, εάν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς, όπως εξήγησε, έτσι μεταφέρονται οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού στη Γερμανία. «Δεν είμαστε νησί, είμαστε στο κέντρο της Ευρώπης», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top