ΗΠΑ: Έκρηξη σε τροχόσπιτο – Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα

H αστυνομία μιλάει για «εσκεμμένη» έκρηξη

Μεγάλη έκρηξη έγινε σε τροχόσπιτο στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νάσβλιλ (Τενεσί), ανήμερα των Χριστουγέννων!

Υπήρξε επανειλημμένη προειδοποίηση από μεγάφωνο τοποθετημένο στο όχημα, μιας γυναικείας φωνής, που έμοιαζε να έχει παραχθεί με τη χρήση υπολογιστή, ότι στο τροχόσπιτο ήταν τοποθετημένη βόμβα. Στη συνέχεια ακολούθησε αντίστροφη μέτρηση περίπου 15 λεπτών, στις 06:30 (τοπική ώρα· 14:30 ώρα Ελλάδας). 

Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις προσόψεις κτιρίων γύρω από το σημείο. Παράθυρα σε πολλά διαμερίσματα, καταστήματα τα γραφεία έσπασαν. Συντρίμμια, γυαλιά, κλαδιά δέντρων, τούβλα... σκορπίστηκαν στο έδαφος, αγωγοί νερού έσπασαν, αυτοκίνητα σταθμευμένα στην περιοχή υπέστησαν ζημιές ή κάηκαν ολοσχερώς.

Τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ελαφριά τραύματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Η αστυνομία στη Νάσβιλ ανακοίνωσε μερικές ώρες μετά την «εσκεμμένη» ανατίναξη σταθμευμένου αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στο κέντρο της πόλης, ότι βρήκε «πιθανόν» ανθρώπινα λείψανα κοντά στον τόπο της έκρηξης, αν και αρχικά είχε κάνει λόγο μόνο για τρεις ελαφριά τραυματίες.

Η αστυνομία αγνοεί ως τώρα αν βρισκόταν κάποιος μέσα στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο την ώρα της έκρηξης.

Η ανατίναξη ακούστηκε σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Η εμπορική συνοικία αποκλείστηκε από την αστυνομία. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) και η ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία που ειδικεύεται στα όπλα και στα εκρηκτικά (ATF) ανέλαβαν τη διενέργεια της έρευνας.
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε «ευγνωμοσύνη» στους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους τραυματιοφορείς που επενέβησαν και «προσεύχεται για τους τραυματίες».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δημοσιοποίησε μια ανακοίνωση με την οποία ο ίδιος και η σύζυγός του Τζιλ εύχονται στους τραυματίες «ταχεία ανάρρωση» και ευχαριστούν τα μέλη της αστυνομίας και των πρώτων βοηθειών που επενέβησαν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top