Δανία: Εντοπίστηκαν 33 κρούσματα της νέας μετάλλαξης του ιού

Η χώρα έχει αναστείλει τις πτήσεις από τη Βρετανία

Δανία

Ανησυχία έχει προκαλέσει στη Δανία η ταυτοποίηση 33 κρουσμάτων του νέου στελέχος κορωνοϊού, το οποίο ανιχνεύτηκε στη Βρετανία και μεταδίδεται ταχύτερα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Σέρουμ, τα κρούσματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια διαγνωστικών τεστ μεταξύ 14 Νοεμβρίου και 14 Δεκεμβρίου.

Κορωνοϊός: Τρεις μεταλλάξεις του ιού κατέγραψε η Πορτογαλία

Η Δανία, μια χώρα που ηγείται παγκοσμίως στον προσδιορισμό της νουκλεοτιδικής αλληλουχίας του γονιδιώματος, έχει αναλύσει μέχρι τώρα γενετικό υλικό από 7.805 θετικά τεστ αυτής της περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι το νέο στέλεχος βρέθηκε σε περίπου 0,4% των μολύνσεων.

Καθώς μόλις το 13,5% των θετικών τεστ εκείνης της περιόδου έχει αναλυθεί μέχρι τώρα, το SSI ανέφερε πως το ποσοστό του νέου στελέχους μπορεί να αλλάξει.

«Τα τελευταία αποτελέσματα του προσδιορισμού της νουκλεοτιδικής αλληλουχίας δείχνουν πως υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα στη Δανία με το νέο αγγλικό στέλεχος του ιού, αν και σε πολύ χαμηλό επίπεδο», ανέφερε το SSI.

Νότια Αφρική: Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού μεταδίδεται ταχύτερα

Η Δανία, όπως και αρκετές άλλες χώρες, ανέστειλε τις πτήσεις από τη Βρετανία, όπου το νέο στέλεχος του ιού --που θεωρείται πιο μεταδοτικό από τα άλλα τα οποία κυκλοφορούν-- διαδίδεται γρήγορα στη νότια Αγγλία, περιλαμβανομένου του Λονδίνου.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως οι 33 άνθρωποι που κόλλησαν το νέο στέλεχος δεν είχαν κάποια σχέση με την Αγγλία ούτε είχαν ταξιδέψει σε άλλες χώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top