Κορωνοϊός: Η ΕΕ αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε τρίτες χώρες

Η λίστα - Τι αποφάσισε το Συμβούλιο των Κρατών Μελών

αεροδρόμιο

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ ενημέρωσε τον κατάλογο των χωρών για τις οποίες πρέπει να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ο Θάνος Αθανασίου, αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί στα εξωτερικά σύνορα για κατοίκους των ακόλουθων τρίτων χωρών:

- Αυστραλία

- Ιαπωνία

- Νέα Ζηλανδία

- Ρουάντα

- Σιγκαπούρη

- Νότια Κορέα

- Ταϊλάνδη

- Κίνα, που υπόκειται σε επιβεβαίωση αμοιβαιότητας

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει επίσης να αρθούν σταδιακά για τις ειδικές διοικητικές περιοχές της Κίνας, Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, με την επιφύλαξη επιβεβαίωσης της αμοιβαιότητας.

Οι κάτοικοι της Ανδόρας, του Μονακό, του Αγίου Μαρίνου και του Βατικανού θα πρέπει να θεωρούνται ως κάτοικοι της ΕΕ για τους σκοπούς της παρούσας σύστασης.

Τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των τρίτων χωρών για τις οποίες πρέπει να αρθεί ο τρέχων περιορισμός ταξιδιού καλύπτουν ιδίως την επιδημιολογική κατάσταση και τα μέτρα περιορισμού, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής απόστασης, καθώς και οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα και εφαρμόζονται σωρευτικά..

Οι συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία) συμμετέχουν επίσης σε αυτήν τη σύσταση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top