Θετικός στον κορωνοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν

Η ανακοίνωση του Ελιζέ

Δείτε το ρεπορτάζ από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star σχετικά με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν

Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε η Γαλλική προεδρία. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελιζέ, ο Γάλλος πρόεδρος θα μείνει σε απομόνωση για επτά μέρες, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, και θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά. 

Κορωνοϊός-Γαλλία: Σε τρεις φάσεις η άρση του lockdown

Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του, ώστε να ενημερωθούν και να εξεταστούν για κορωνοϊό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εμφάνισε ήπια συμπτώματα και υποβλήθηκε αμέσως σε τεστ. Δεν έχει ανακοινωθεί τι συμπτώματα εμφάνισε. Όλα του τα ραντεβού ακυρώθηκαν. 

Γαλλία: 1 στους 4 πεθαίνει από κορωνοϊό – Κάθε 30" και μία εισαγωγή

Την επόμενη εβδομάδα είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στον Λίβανο, η οποία όμως δε θα γίνει, λόγω των εξελίξεων με την υγεία του. 

Σε επταήμερη καραντίνα τέθηκε και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, καθώς είχε έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο Μακρόν. Ο κ. Καστέξ θα παρουσίαζε τον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στη χώρα, αλλά λόγω των συνθηκών θα το κάνει ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν. 

Ο Γάλλος πρωθυπουργός δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα.

Θετική στον κορωνοϊό είχε βρεθεί τον Οκτώβριο και η Μπριζίτ Μακρόν και είχε τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες. 

Εμανουέλ Μακρόν: Ποιους συνάντησε πριν εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού

Ο Μακρόν συμμετείχε στην Σύνοδο Κορυφής στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμά του την περασμένη εβδομάδα περιελάμβανε επίσης ένα ιδιωτικό δείπνο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, στη διάρκεια του οποίου του απένειμε τον Μεγάλο Σταυρό της Λεγεώνας της Τιμής. Είχε επίσης γεύμα αυτή την εβδομάδα με τους Ευρωπαίους ηγέτες, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς και με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα. Θεάθηκε επίσης να κάνει χειραψία με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

Ήδη ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις του και θα παραμείνει σε αυτοαπομόνωση, επειδή έχει έρθει σε επαφή με τον Γάλλο πρόεδρο. Ο Σάντσεθ, η σύζυγος του οποίου είχε μολυνθεί από covid-19 τον Μάρτιο, θα υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο τέταρτος ηγέτης κράτους, μετά τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, που μολύνθηκε από κορωνοϊό.

Παρίσι: Πουλούσαν πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών τεστ Covid για 300 ευρώ

Στη Γαλλία έχουν καταγραφεί 2,4 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top