Γαλλία: 1 στους 4 πεθαίνει από κορωνοϊό – Κάθε 30" και μία εισαγωγή

Γάλλος Πρωθυπουργός: «Ένας άνθρωπος μπαίνει κάθε 3 λεπτά σε ΜΕΘ»

H Γαλλία αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτά όλα τα σχολεία της χώρας, με καθηγητές και μαθητές να διαμαρτύρονται υπέρ του κλεισίματός τους, μετά την επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο της πανδημίας - βίντεο Reuters

Δραματικές διαστάσεις παίρνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη. Παρά το δεύτερο lockdown και τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις, ο ιός φαίνεται να είναι ακόμη πιο επιθετικός στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. 

Κορωνοϊός: Οι εννιά «κωδικοί» των Γάλλων - Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση

Ενδεικτικό παράδειγμα της «μανίας» του ιού η Γαλλία, όπου ένας στους τέσσερις θανάτους αυτή τη στιγμή αποδίδεται στον κορωνοϊό. Τα στοιχεία από τα νοσοκομεία της χώρας δείχνουν ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος εισάγεται προσβεβλημένος από την Covid-19. 

Κορωνοϊός: Πρώτη φορά 10.000 θάνατοι παγκοσμίως μέσα σε μία μέρα!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ένας άνθρωπος μπαίνει κάθε 3 λεπτά σε ΜΕΘ, ενώ ο δείκτης μεταδοτικότητας R είναι πλέον κάτω του 1. «Η πίεση στο νοσοκομειακό μας σύστημα έχει αυξηθεί κολοσσιαία», είπε ο Καστέξ, καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 στη χώρα είναι σήμερα υψηλότερος από την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως δε θα υπάρξει καμία χαλάρωση του lockdown για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ενδέχεται να επιβάλει επιπλέον περιορισμούς αν η κατάσταση επιδεινωθεί τις ερχόμενες μέρες. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση αποκλιμάκωσης των απαγορεύσεων κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. Από την 1η Δεκεμβρίου μπορεί να ανοίξουν καταστήματα που πωλούν είδη που δεν είναι πρώτης ανάγκης όχι όμως τα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι χώροι άθλησης.

Τουλάχιστον 42.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία εξαιτίας της νόσου. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες 35.879 κρούσματα σε 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο αυτών σε 1,86 εκατομμύρια. Οι αριθμοί αυτοί ξεπερνούν τους αντίστοιχους τη Ρωσίας και κάνουν τη Γαλλία την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από την πανδημία.

Με πληροφορίες της Μαρίας Δεναξά, Παρίσι
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top