Κύπρος: Ανοιχτοί οι ναοί παρά τα μέτρα ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου

Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες και Μυστήρια θα τελούνται κανονικά

Μητροπολίτης Μόρφο

Κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε η κυπριακή κυβέρνηση τάχθηκε ο Μητροπολίτης Μόρφου, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ναοί στα όρια της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου θα συνεχίσουν κανονικά να λειτουργούν.

Κύπρος: Κρούσματα κορωνοϊού στο Προεδρικό Μέγαρο- Θετικός υπουργός

«Στα όρια της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, πληροφορώ ως τόπον αρμόδιος Μητροπολίτης, ότι οι ιεροί ναοί μας θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και δεν θα κλείσουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο. Δηλαδή, τόσον οι ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, όσο και τα ιερά Μυστήρια θα τελούνται κανονικά. Ούτε κορδέλες θα τοποθετηθούν στους σκάμνους, ούτε οποιοσδήποτε ιερές ή επίτροπος θα έχει το δικαίωμα να καθορίζει τον αριθμό των εισερχόμενων στον ναό πιστών, ούτε και να τους απαγορεύσει την είσοδο εν ώρα Ακολουθίας» ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης.

«Εάν η απρόσκοπτη λειτουργία των ναών μας θεωρηθεί ότι αντίκειται στα σχετικά κυβερνητικά διατάγματα, την ευθύνη δεν θα έχουν, ούτε οι ιερείς, ούτε οι διακόνοι, ούτε οι εκκλησιαστικοί επίτροποι, αλλά την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου, ενώπιον του Θεού και ενώπιον του νόμου, εγώ προσωπικά, ο Μητροπολίτης σας. Και είμαι έτοιμος, χάριν την απρόσκοπτης λειτουργίας των ιερών μας ναών και της τέλεσης των Ακολουθιών και Μυστηρίων μας, να παραστώ στα δικαστήρια του κόσμου τούτου» συνέχισε.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης απασχολεί με τα λεγόμενά του. Σύμφωνα με το sigmalive.com, πριν από λίγες εβδομάδες είχε απευθύνει δημόσιο κάλεσμα στους πιστούς για αγρυπνία παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, είχε εκφράσει και δημόσια άποψη για τα εμβόλια, λέγοντας πως υπέβαλε πρόταση για σύσταση ομάδας ανεξάρτητης από την Εκκλησία, η οποία θα ελέγχει τα εμβόλια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top