Ο «Χίτλερ» εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος σε χώρα της Αφρικής

«Στη χώρα μου το όνομα Αδόλφος είναι συνηθισμένο»

Αδόλφος Χίτλερ Ουνονα

Ένας άντρας με το όνομα Αδόλφος Χίτλερ πρόσφατα εκλέχθηκε περιφερειακός διαχειριστής του Συντάγματος της νοτιοδυτικής αφρικανικής χώρας Ναμίμπια!

Όχι, μην ανησυχείτε ο Χίτλερ δε ζεί ακόμη! Πρόκειται για συνονόματο του Αφρικανό πολιτκό, οποίος πρώτού αναλάβει καθήκοντα θέλει να μας ενημερώσει πως δεν έχει σχέδια για να καταλάβει τον κόσμο.

Η νίκη του «Χίτλερ»

Ο Αδόλφος Χίτλερ Ουνόνα (όπως είναι το πλήρες όνομά του) ορκίστηκε την Τετάρτη (2/12), έχοντας συγκεντρώσει το 84,88% των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές της περιοχής Ομπούντια στον βορρά της αφρικανικής χώρας.

Η Ομπούντια βρίσκεται στη βόρεια περιοχή Οσάνα της Ναμίμπια, και κατά τη διάρκεια των εκλογών της χώρας στις 27 Νοεμβρίου, ο Ουνόνα κέρδισε 1.196 ψήφους πάνω από τον αντίπαλο Άμπνερ Μουμπάλα του ανεξάρτητου κόμματος, Πατριώτες για την αλλαγή.

«Έφυγε» ο πρώτος πιλότος που έσπασε το φράγμα του ήχου

Φυσικά,πήκε στην πολιτική με τους μαχητές κατά του Απαρτχάιντ και έφτασε τώρα σε αυτό το πολύ υψηλό αξίωμα.

Η Bild τον ρώτησε πώς αισθάνεται για το όνομά του

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο 54χρονος Ουνόνα είπε ότι ο πατέρας του διάλεξε το όνομα του και πιθανότατα αγνοούσε τον διαβόητο ρόλο του Αδόλφου Χίτλερ στην ιστορία. Η Ναμίμπια ήταν επίσης μια πρώην γερμανική αποικία από το 1884 έως το 1915, πράγμα που σημαίνει ότι ένα όνομα όπως «Αδόλφος» δεν θα ήταν ασυνήθιστο.

Αλλά και για εμένα, αυτό ήταν ένα κανονικό όνομα ως παιδί. Μόνο ως έφηβος συνειδητοποίησα ότι ο Χίτλερ ήθελε να υποτάξει ολόκληρο τον κόσμο. Δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα».

«Δεν μπορούσα να αλλάξω το όνομα. Είναι σε όλα τα επίσημα έγγραφα. Είναι πολύ αργά για αυτό», επισημαίνει. Ο πολιτικός, πάντως, χρησιμοποιεί κυρίως το Αδόλφος Ουνόνα, παραλείποντας το επώνυμο.

Η Bild αναφέρει, ωστόσο, ότι στην Οσάνα, πατρίδα του Ουνόνα, εμφανίστηκε πριν από μερικά χρόνια ένα αυτοκίνητο με το «Αδόλφος Χίτλερ» γραμμένο στο πίσω παράθυρό του, πάνω από μια σβάστικα.

Το αυτοκίνητο, όμως, λέει ο Ουνόνα, δεν ανήκε σε αυτόν.

Το «Αστέρι της Βηθλεέμ» θα εμφανιστεί στον ουρανό μετά από 800 χρόνια

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top