Κορωνοϊός Ρωσία: Έναρξη των εμβολιασμών με εντολή Πούτιν

Ποιοι είναι σε προτεραιότητα

Δείτε στο βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star στις 17 Νοεμβρίου, το ρεπορτάζ για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή στις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσουν τον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού από την επόμενη εβδομάδα, αρχίζοντας από τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς.   

BionTech: Μελετά αν το εμβόλιό της προστατεύει και από την μόλυνση του ιού

Ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης, ανακοίνωσε ότι στην χώρα έχουν παραχθεί δύο εκατομμύρια δόσεις εμβολίου και, όπως είπε, «αυτό μας δίνει την δυνατότητα να ξεκινήσουμε αν όχι τον μαζικό, έναν ευρείας κλίμακας εμβολιασμό», τονίζοντας ότι «ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τις δυο ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί».    

Βρετανία: Ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer - Τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός

Απευθυνόμενος στην αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, είπε: «Αν θεωρείτε ότι είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο βήμα, τότε θα σας παρακαλούσα να οργανώσετε την δουλειά κατά τέτοιο τρόπο, ώστε στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να αρχίσουμε τον ευρείας κλίμακας εμβολιασμό»  

Επίσης, επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται με πόσο προσεκτικό τρόπο μιλάει η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις χρονικές προθεσμίες που απαιτούνται. «Πρέπει να τηρήσουμε αυτή την προσοχή, είναι σωστό, αλλά γνωρίζω ότι γενικά και η φαρμακευτική βιομηχανία και ο ιατρικός κλάδος είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Ας κάνουμε λοιπόν το πρώτο βήμα» , δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αναμένει την επόμενη εισήγηση της Γκόλικοβα για την προετοιμασία του εμβολιασμού.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top