Γερμανία: Έλληνας οδοντίατρος και το δύο μηνών μωρό του ανάμεσα στα θύματα

Τραυματίστηκε η σύζυγος και το αγοράκι τους κατά την επίθεση στην Τρίερ

Στο βίντεο δείτε τι είπε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας

Δύο Έλληνες είναι ανάμεσα στα πέντε θύματα από το όχημα που έπεσε, χθες, πάνω σε πλήθος, στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας. Νεκρός είναι ένας 45χρονος Έλληνας, οδοντίατρος στο επάγγελμα, και το δύο μηνών κοριτσάκι του. Στο νοσοκομείο τραυματισμένοι νοσηλεύονται η 41χρονη σύζυγός του και το πρώτο παιδί της οικογένειας, ένα αγοράκι ενάμιση έτους. 

Γερμανία: Υπό την επήρεια αλκοόλ o οδηγός που έπεσε στο πλήθος

Το σημείο όπου ο Γερμανός οδηγός έριξε το όχημά του πάνω στους πεζούς

Το σημείο όπου ο Γερμανός οδηγός έριξε το όχημά του πάνω στους πεζούς - φωτογραφία ΑΡ

Οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι το γεγονός μπορεί να έχει και πολιτικά κίνητρα. Δεν έχουν καταλήξει ακόμη στα αίτια του τραγικού συμβάντος.

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα. 51χρονος Γερμανός, κάτοικος της πόλης, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, έπεσε με το μεγάλου κυβισμού όχημά του πάνω σε πεζούς. Εκείνη την ώρα ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης Τρίερ ήταν γεμάτος κόσμο. 

Ασθενοφόρο στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους οι πολίτες στον κεντρικό πεζόδρομο της Τρίερ

Ασθενοφόρο στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους οι πολίτες στον κεντρικό πεζόδρομο της Τρίερ- φωτογραφία ΑΡ

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός που δείχνει να έχει και σημάδια ψυχικής διαταραχής, κατηύθυνε το αυτοκίνητό προς το πλήθος, με ταχύτητα 70 - 80 χλμ/ώρα. Επί τέσσερα λεπτά έκανε, μάλιστα, ζιγκ-ζαγκ, καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.

Όχημα έπεσε σε πεζούς στη Γερμανία - «Άνθρωποι εκσφενδονίζονταν στον αέρα»

Πέντε νεκροί και 15 τραυματίες 

Από την τρελή πορεία του οδηγού πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στα θύματα είναι ο 45χρονος Έλληνας πατέρας και το μωρό του δύο μηνών, καθώς και τρεις γυναίκες, ηλικίας 25, 52 και 73 ετών.

Την οδύνη της για την επίθεση εξέφρασε χθες η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ: «Τα νέα από το Τρίερ με λυπούν βαθιά. Συμπάσχω με τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους τόσο απότομα και τόσο βίαια. Η σκέψη μου, επίσης, βρίσκεται στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις πολύ σοβαρά και τους εύχομαι δύναμη», δήλωσε η Καγκελάριος. 

Θερμά συλλυπητήρια Δένδια στους οικείους των θυμάτων 

Με ανάρτηση του στο twitter, o Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων. 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τον θάνατο του 45χρονου Έλληνα και της μόλις λίγων εβδομάδων κόρης του, στην Τρίερ της Γερμανίας.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την οδύνη του για τον τραγικό θάνατο πέντε πολιτών στην Τρίερ της Γερμανίας χθες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται δυστυχώς δύο Έλληνες, ένας άνδρας και η μόλις λίγων εβδομάδων κόρη του. Σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, νοσηλεύονται τραυματισμένοι η σύζυγός του και ο γιος τους.

Το Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Γερμανικές αρχές για να παράσχει κάθε συνδρομή. Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top