Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε η σύμβαση για το εμβόλιο της Moderna

Η ΕΕ μπορεί να αγοράσει ως και 160 εκατομμύρια δόσεις

Εγκρίθηκε σήμερα, Τετάρτη, η έκτη σύμβαση για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της αμερικανικής εταιρείας Moderna από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κορωνοϊός: Οι πρώτοι Ευρωπαίοι μπορεί να εμβολιαστούν τον Δεκέμβριο

Η σύμβαση προβλέπει την αρχική αγορά 80 εκατομμυρίων δόσεων για όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ, καθώς και τη δυνατότητα να ζητηθούν έως και 80 εκατομμύρια δόσεις ακόμα. Η προμήθεια θα γίνει όταν το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ανέφερε ότι «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω τη σημερινή συμφωνία με την εταιρεία Moderna για την αγορά έως 160 εκατομμυρίων δόσεων του μελλοντικού της εμβολίου. Είναι η έκτη σύμβασή μας με παραγωγό εμβολίων, ενώ εργαζόμαστε για τη σύναψη μίας ακόμα σύμβασης. Δημιουργούμε ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα χαρτοφυλάκια εμβολίων για τη νόσο COVID-19 στο κόσμο, παρέχοντας στους Ευρωπαίους πρόσβαση στα μέχρι στιγμής πιο υποσχόμενα μελλοντικά εμβόλια που βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

«Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο μπορεί να μας βοηθήσει να σταματήσουμε την πανδημία και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονική ζωή» δήλωσε τέλος.

«Κλείδωσε» η συμφωνία της Κομισιόν με τη Moderna για το εμβόλιο

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει υπογράψει σχετικές συμβάσεις με τη Janssen Pharmaceutica NV, μία από τις φαρμακευτικές εταιρείες της Johnson & Johnson, με τη Sanofi-GSK, με τη φαρμακευτική εταιρεία CureVac και με τις εταιρείες BioNTech και Pfizer.

Δείτε ολόκληρο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top