Ένα ψέμα εργαζόμενου σε πιτσαρία οδήγησε στο lockdown τη Ν. Αυστραλία

Τι είπε στις αρχές και έκλεισαν τα πάντα για έξι ημέρες

Oυρές χιλιομέτρων από κόσμο που ήθελε να υποβληθεί σε rapid test στην  Αδελαΐδα της Αυστραλίας, όταν ανακοινώθηκε το εξαήμερο σκληρό lockdown- βίντεο Reuters

Ένα ψέμα ήταν αρκετό για να επιβληθεί εξαήμερο lockdown στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. 

Εργαζόμενος σε πιτσαρία, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είχε βρεθεί στο κατάστημα για να αγοράσει πίτσα, ενώ στην πραγματικότητα έκανε τη βάρδια του εκεί ως εργαζόμενος. 

Κορωνοϊός: Μια εβδομάδα χωρίς κρούσμα η Αυστραλία - Ποια μέτρα πήρε

Οι αρχές θεώρησαν πως ως πελάτης έμεινε στο κατάστημα για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, κατάφερε όμως να μεταδώσει τον ιό κι έτσι υπερεκτίμησαν τη μεταδοτικότητά του αποφασίζοντας αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της. 

«Το να πω ότι είμαι έξαλλος είναι λίγο», δήλωσε ο διοικητής της Νοτίου Αυστραλίας, Steven Marshall, την Παρασκευή, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Κορωνοϊός: Χώρα επιβάλει πρόστιμο 12.000 ευρώ σε όποιον παραβιάσει τα μέτρα

«Είμαστε εξοργισμένοι με τις ενέργειες του συγκεκριμένου ατόμου και θα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τις κυρώσεις που μπορούν να του επιβληθούν», πρόθεσε.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της αστυνομίας της Νοτίου Αυστραλίας, Grant Stevens, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν νομικές κυρώσεις όσον αφορά στο να πει κανείς ψέματα», καταδικάζοντας ωστόσο την συμπεριφορά του ασθενούς.

«Δράσαμε στη βάση του ότι το άτομο αυτό απλώς είχε επισκεφθεί το κατάστημα, κολλώντας κορωνοϊό έπειτα από πολύ σύντομη έκθεση σε αυτόν. Πλέον γνωρίζουμε ότι είχε πολύ στενή επαφή με ένα άλλο άτομο που έπασχε από τον ιό. Αυτό αλλάζει την δυναμική πολύ ουσιαστικά. Εάν ο ασθενής είχε υπάρξει ειλικρινής απέναντι στις ομάδες ιχνηλάτησης του ιού, δε θα είχαμε εισέλθει σε εξαήμερο lockdown», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top