Λοχίας του Αμερικανικού στρατού αυτοκτόνησε μετά τον βιασμό της

«Της πήραν την ψυχή της»

Η λοχίας

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε το CBS για την αυτοκτονία μιας λοχία, μέλους της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένειά της. 

Η μητέρα της Ντέμπι Ρόμπινσον μίλησε στην εκπομπή «Evening News» και αποκάλυψε πως η κόρη της πριν από δύο χρόνια είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού. 

Όλα ξεκίνησαν, όταν η Ντέμπι υπηρετούσε σε μονάδα του αμερικανικού στρατού στο Κουβέιτ. Εκεί της επιτέθηκε σεξουαλικά και την παρενόχλησε σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις ανώτερο στέλεχος της Εθνοφρουράς. Όταν εκείνη κατήγγειλε τις επιθέσεις, οι ανώτεροί της «έθαψαν» την υπόθεση, δεν τιμώρησαν τον δράστη και δεν έκαναν τίποτα για να την προστατέψουν. 

Όπως είπε η μητέρα της, η κόρη της μετατέθηκε μετά στο Αφγανιστάν. Εκεί έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από άλλους στρατιώτες, τους οποίους δεν κατήγγειλε, καθώς πίστευε ότι δε γίνει απολύτως τίποτα, όπως και την προηγούμενη φορά. 

Αντίθετα αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της και έκανε πράξη την απόφασή της αυτή τέσσερις μήνες μετά τον βιασμό της. 

Ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της λοχία και η έκθεση που έβγαλε εξόργισε τη μητέρα της. Σε αυτήν αναφερόταν πως η λοχίας Ρόμπινσον υπέφερε από «σεξουαλικό, σωματικό και ψυχολογικό τραύμα κατά την προσωρινή στάθμευση της μονάδας της στο εξωτερικό, και ότι οι συνέπειες αυτού του τραύματος συνέβαλαν στον θάνατό της». 

«Δεν καταλάβαινα πώς ήταν δυνατόν να κάθονται εκεί και να μου δίνουν αυτό το έγγραφο κοιτώντας με στα μάτια», είπε η μητέρα της στην εκπομπή. 

Οχτώ μήνες μετά τον θάνατό της, ο αξιωματικός που φέρεται να της επιτέθηκε στο Κουβέιτ, τη γλίτωσε με μια γραπτή επίπληξη, εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο την οικογένεια της γυναίκας. 

Σύμφωνα με το CBS, ο στρατός ανέφερε σε δήλωση ότι διεξήχθη ενδελεχής έρευνα για την καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης και λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα εις βάρος του εμπλεκόμενου αξιωματικού. 

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στον στόχο της εξάλειψης των σεξουαλικών επιθέσεων στον στρατό, μέσω της αποτελεσματικής αντίδρασης στις καταγγελίες και την επιβολή αρμόζουσαν τιμωρίας στους υπεύθυνους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο η σύμβουλος σε θέματα πολιτικών του Στρατού, Ελίζαμπεθ Βαν Γουίνκλ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top