Αίγυπτος: Συντριβή ελικοπτέρου ειρηνευτικής δύναμης - Οκτώ νεκροί

Ένας Αμερικανός επέζησε και νοσηλεύεται

παλιά φωτογραφία με μέλος της ειρηνευτικής δύναμης MFO

Οκτώ μέλη μιας ειρηνευτικής δύναμης στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.

Κολομβία: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο - 6 τραυματίες, 11 αγνοούμενοι

Η Πολυεθνής Δύναμη Παρατηρητών (MFO) δήλωσε ότι εννέα άτομα ήταν στο αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής ρουτίνας κοντά στο Σαρμ Ελ Σέιχ. Θα διεξαγάγει έρευνα για να προσδιορίσει την αιτία της συντριβής, αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για δυστύχημα.

Έξι Αμερικανοί, ένας Γάλλος κι ένας Τσέχος υπήκοος είναι τα θύματα. Ένας έβδομος Αμερικανός επέζησε και νοσηλεύεται. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι είχε προσφερθεί να βοηθήσει στη διάσωση τραυματιών.

Η MFO είναι μια ανεξάρτητη διεθνής δύναμη που δημιουργήθηκε για την παρακολούθηση των συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ, μετά από μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, το 1979. Το Ισραήλ είναι από τους ιδρυτές της ανεξάρτητης αυτής αποστολής, η οποία δε συνδέεται με τον ΟΗΕ. Η MFO αποτελείται σήμερα από 1.154 στρατιωτικούς από 13 χώρες. Οι περισσότεροι προέρχονται από τις ΗΠΑ, την Κολομβία, τα νησιά Φίτζι και τη Γαλλία. 

Τα παραρτήματα της ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο προβλέπουν την αποστρατιωτικοποίηση του Σινά, όπου δραστηριοποιούνται ένοπλες οργανώσεις, ανάμεσά τους και το Ισλαμικό Κράτος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top