Ερντογάν: Τελικά έστειλε συγχαρητήρια στον Μπάιντεν

Τι ανέφερε στο μήνυμά του

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος της Αμερικής.

Σχεδόν μετά από δύο ημέρες πήρε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συγχαρεί τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και την αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, για τη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές. 

Μπάιντεν: Προετοιμάζεται για την ανάληψη της εξουσίας χωρίς τον Τραμπ

Στο μήνυμά του ο Ερντογάν επισήμανε την «αποφασιστικότητα» της Άγκυρας «να εργαστεί στενά με την αμερικανική διοίκηση» το επόμενο διάστημα, προσθέτοντας πως «η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία» μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσουν να συμβάλουν στην παγκόσμια ειρήνη. 

«Οι προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο καθιστούν απαραίτητες την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεών μας που βασίζονται σε κοινά συμφέροντα και κοινές αξίες. Σε αυτή τη νέα περίοδο, επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μου να εργαστούμε στενά με την αμερικανική διοίκηση σε αυτό το πλαίσιο», ανέφερε ο Ερντογάν στο μήνυμά του, που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

«Σας συγχαίρω για την εκλογική σας επιτυχία και σας μεταφέρω τις πιο ειλικρινείς ευχές μου για ειρήνη και ευημερία του αμερικανικού λαού», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top