Κορωνοϊός - Βέλγιο: Το μισό εκατομμύριο έφτασαν τα κρούσματα

Με διαφορετικό τρόπο θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα

Το μισό εκατομμύριο έφτασε ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων του κορωνοϊού στο Βέλγιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. 

Κορωνοϊός: Σε lockdown το Βέλγιο από τη Δευτέρα - Ποια μέτρα παίρνει

Ωστόσο, ο αριθμός των νοσηλευομένων μειώνεται σταδιακά στη χώρα, αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό, ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα το Βέλγιο ξεκίνησε αεροδιακομιδές ασθενών στη Γερμανία, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία του.

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

 Το Βέλγιο έχει από τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας στον κόσμο εξαιτίας του κορωνοϊού και καταγράφει τις μεγαλύτερες αυξήσεις κρουσμάτων στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της νέας έξαρσης του ιού μετά το καλοκαίρι. Στοιχεία από το ινστιτούτο υγείας Sciensano έδειξαν ότι ο αριθμός των θετικών τεστ ξεπέρασαν χθες τα 500.000. 

Μετά την επιβολή γενικού lockdown καταγράφηκε μείωση 40% στον ημερήσιο μέσο όρο περιστατικών σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι αρχές διενεργούν ελέγχους μόνο σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα, ενώ οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά 9% την ίδια περίοδο.

Διαφορετικά Χριστούγεννα λόγω κορωνοϊού

Με διαφορετικό τρόπο θα γιορτάσουν την έλευση του νέου χρόνου οι Βέλγοι αν η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Επέκταση απαγόρευσης κυκλοφορίας στις Βρυξέλλες - Κλείνουν τα πάντα!

Ο αριθμός των νεκρών στο Βέλγιο λόγω του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας είναι 13.055. Η κυβέρνηση έχει επιβάλει κοινωνικούς περιορισμούς για να ανακόψει την εξάπλωση της και θα επανεξετάσει τα μέτρα αυτά, την 1η Δεκεμβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top