Ο νεότερος γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία είναι 25 ετών!

Κέρδισε την έδρα στη βόρεια Καρολίνα

Madison Cawthorn

Μόλις 25 ετών, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Madison Cawthorn εκλέγεται στη Γερουσία με την έδρα της Βόρειας Καρολίνας και γίνεται ο νεότερος γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία! Παράλληλα, γίνεται το πρώτο μέλος της Άνω Βουλής των ΗΠΑ που είναι γεννημένο στα χρόνια του 1990, αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

Αμερικανικές εκλογές 2020: Προβάδισμα Τραμπ σε πολιτείες- κλειδιά

«Από τα βάθη της καρδιάς μου, σας Ευχαριστώ. Όλη η δόξα πηγαίνει στον Θεό και είμαι ενθουσιασμένος που θα υπηρετήσω το κάθε μέλος αυτής της περιφέρειας» έγραψε στο Twitter.

Ο Cawthorn επικράτησε του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Μο Ντέιβιντ, με 54,4% έναντι 42,4% στην κατά κύριο λόγο ρεπουμπλικανική πολιτεία.

Με την εκλογή του ο Cawthorn, ο οποίος έκλεισε τα 25 τον Αύγουστο, παίρνει τον τίτλο του νεότερου γερουσιαστή από την Δημοκρατική γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτες, η οποία είναι 31 και επανεξελέγη χθες.

Σύμφωνα με το wikipedia, το 2014, σε ηλικία 18 ετών, ο Cawthorn είχε τροχαίο ατύχημα, ενώ επέστρεψε από ένα ταξίδι διακοπών στη Φλόριντα. Ήταν συνοδηγός, όταν ο φίλος του αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και το όχημά τους συγκρούστηκε σε τσιμεντένιο φράγμα. Ο τραυματισμός άφησε μερικώς παράλυτο τον Cawthorn και τώρα χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top