Εκλογές ΗΠΑ 2020: Την ψήφο των ομογενών ζητά ο Τραμπ

Νέα δημοσκόπηση της NBC-Wall Street Journal δείχνει προβάδισμα Μπάιντεν

Την ψήφο της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ θέλει να κατακτήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέσω ανακοίνωσης προς τους ομογενείς, απαριθμεί όσα έχουν επιτευχθεί μέσα από τις σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας κατά την προεδρία του.

Αμερικανικές εκλογές 2020 - Ο Ντόναλντ Τραμπ ψήφισε στη Φλόριντα

Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη προεκλογική καμπάνια «Greek Voices for Trump», με επικεφαλής τους Christos Marafatsos και Anthony Marlow, αναφέρει ότι η εκλογή Τραμπ θα ευνοήσει την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ. «Θα επιτρέψει τις οικονομικές ευκαιρίες, θα σημάνει περισσότερες θέσεις εργασίας, μικρότερους φόρους, ασφαλέστερες κοινότητες και μια πιο ισχυρή Αμερική, η οποία θα αγκαλιάσει τα ιδανικά του αμερικάνικου ονείρου» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση: 

Για την εθνική ασφάλεια

- Ο πρόεδρος Τραμπ, όπως και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν εκφράσει τις πεποιθήσεις τους ότι οι σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο από ποτέ υπό την προεδρία του Τραμπ.

- Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ που άλλαξε την εξωτερική πολιτική της χώρας, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ως ο πλέον στρατηγικός και αξιόπιστος σύμμαχος της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

- Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα του Νόμου του Υπουργείου Άμυνας προκειμένου να απελευθερωθούν 47,85 εκατ. δολάρια για έργα βελτίωσης στις εγκαταστάσεις της Σούδας.

- Ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ «USS Hershel Williams» να έχει μόνιμη έδρα τη ναυτική βάση της Κρήτης που βρίσκεται στον κόλπο της Σούδας.

- Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο μοναδικός πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ ο οποίος τιμωρεί και επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία.

- Ο πρόεδρος Τραμπ προέτρεψε την Τουρκία να σταματήσει τις επιθετικές της πράξεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

- Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε την τουρκική κυβέρνηση να αντιστρέψει την προκλητική της απόφαση να λειτουργήσει ξανά τα Βαρώσια ενώ της ζήτησε να λειτουργήσει διπλωματικά στο Κυπριακό.

- Ο νόμος για την ασφάλεια και την ενεργειακή εταιρική σχέση της Ανατολικής Μεσογείου του 2019 ψηφίστηκε υπό την ηγεσία του προέδρου Τραμπ.

- Ο πρόεδρος Τραμπ ανακάλεσε το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, το οποίο διήρκεσε 33 χρόνια.

- Η κυβέρνηση του Tραμπ ανακοίνωσε ότι θα παρέχει Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Ελληνική Δημοκρατία της Κύπρου.

- Η διοίκηση του Τραμπ και η Ελληνική Κυπριακή Δημοκρατία επέκτειναν τις σχέσεις τους μέσω της δημιουργίας ενός κοινού κέντρου εκπαίδευσης ασφάλειας γνωστού ως CYCLOPS.

- Η κυβέρνηση Τραμπ έχει υπογράψει δύο ιστορικές ειρηνευτικές συμφωνίες -μία με το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, και μια άλλη με τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο- προωθώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στις περιοχές γύρω από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Εμπόριο και επενδύσεις

- Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα αντάλλαξαν σχεδόν τρία δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του εμπορίου το 2019.

- Η ιστορική Συμφωνία Επιστήμης και Τεχνολογίας ΗΠΑ-Ελλάδας υπογράφηκε και εφαρμόστηκε υπό την ηγεσία του προέδρου Τραμπ, η οποία ανοίγει τον δρόμο σε εταιρείες των ΗΠΑ όπως η Pfizer, η Cisco, η Microsoft, η Amazon και η Tesla να επενδύσουν στην Ελλάδα.

- Ο πρόεδρος Τραμπ εξαίρεσε το ελληνικό ελαιόλαδο, το τυρί, το κρασί και άλλα προϊόντα από αμερικανικούς δασμούς που επιβάλλονται στην ΕΕ.

Οικονομία

- Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τον νόμο περί φορολογικών περικοπών και θέσεων εργασίας που επέτρεψε τη μεγαλύτερη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα των τελευταίων τριών δεκαετιών. Η αναθεώρηση φόρου ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων επέτρεψε στους Ελληνοαμερικανούς εργαζόμενους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να εξοικονομούν χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο.

- Ο πρόεδρος Τραμπ έκοψε σχεδόν οκτώ κανονισμούς για κάθε νέο κανονισμό, επιτρέποντας στους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες να ευδοκιμήσουν χωρίς τη γραφειοκρατία.

Θρησκευτική ελευθερία

- Ο πρόεδρος Τραμπ συναντήθηκε με τον νεοδιορισμένο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδόφορο δύο φορές, προκειμένου να συζητήσουν τη θρησκευτική ελευθερία για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και θέματα που σχετίζονται με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

- Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε εντολή άμεσης εκτέλεσης για την Προώθηση της Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας, δηλώνοντας ότι η προσπάθεια προστασίας των θρησκευτικών ελευθεριών αποτελεί προτεραιότητα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

- Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή που προωθεί την ελευθερία του λόγου και τη θρησκευτική ελευθερία που δίνει εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να μην στοχεύσει το καθεστώς απαλλαγής από φόρους εκκλησιών και άλλων θεσμών.

- Ο πρόεδρος Τραμπ δημιούργησε το Τμήμα Συνείδησης και Θρησκευτικής Ελευθερίας στο υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Πόρων για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων γιατρών, νοσοκόμων και άλλων εργαζομένων στον τομέα της υγείας που αρνούνται να λάβουν μέρος σε διαδικασίες όπως η άμβλωση, αντιστρέφοντας μια πολιτική της εποχής του Ομπάμα που τους ζήτησε να το κάνουν.

- Ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να εκδώσει οδηγίες 25 σελίδων προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες που τους καθοδηγούν να προστατεύσουν τη θρησκευτική ελευθερία κατά την εκτέλεση του ομοσπονδιακού νόμου.

- Ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τα νέα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC) να χαρακτηρίσουν τα σπίτια της λατρείας ως «απαραίτητα», επιτρέποντας στις Ελληνικές Ορθόδοξες Εκκλησίες να ανοίξουν μετά το κλείσιμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νέα δημοσκόπηση της NBC-Wall Street Journal δείχνει προβάδισμα Μπάιντεν

Περίπου 95 Εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες έχουν ψηφίσει μέχρι αυτή την ώρα ένας αριθμός συμμετοχής ρεκόρ στα χρονικά των Αμερικανικών εκλογών.  

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο ανταποκριτής Δημήτρης Σουλτογιάννης, τελευταία Δημοσκόπηση NBC-Wall Street Journal αναφέρει ότι προηγείται ο Μπάιντεν με 51% έναντι 46% του Τραμπ σε τρεις πολιτείες κλειδιά:  Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια.

Στις περισσότερες πολιτείες την Τρίτη οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και ο κόσμος θα μπορεί να ψηφίσει μέχρι τις 7, 8 ή 9 το βράδυ, ανάλογα σε ποια πολιτεία βρίσκεται.

Ξεκάθαρο εκλογικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει την βραδιά των εκλογών, καθώς εάν οι πληροφορίες που λένε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να αμφισβητηθεί από το ένα η το άλλο στρατόπεδο επιβεβαιωθούν τότε μπορεί και να μιλάμε ;για ημέρες πριν έχουμε τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top