Απασφάλισε ο λοιμωξιολόγος του Τραμπ- «Δε μιλάμε εδώ και βδομάδες»

«Θα υποφέρουμε» είπε ο δρ.Φάουτσι - Η στήριξη στον Μπάιντεν

Δύο μέρες πριν από τις αμερικανικές εκλογές, ο λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, ο οποίος συμβουλεύει τον Ντόναλντ Τραμπ, επέκρινε τη στρατηγική της κυβέρνησης όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας! Αυτό προκάλεσε την αντεπίθεση του Λευκού Οίκου που κατηγόρησε τον διακεκριμένο επιστήμονα ότι θέλει να αποδυναμώσει τον πρόεδρο και υποψήφιο για την επανεκλογή του.

Αμερικανικές εκλογές 2020 - Ο Ντόναλντ Τραμπ ψήφισε στη Φλόριντα

Επί μακρόν εξέχων σύμβουλος του αρχηγού του κράτους για την πανδημία, ο δρ. Άντονι Φάουτσι εκτίμησε σε συνέντευξή του στην Washington Post, που δημοσιεύθηκε χθες Σάββατο, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα μπορούσαν να είναι «πιο άσχημα τοποθετημένες» για να αντιμετωπίσουν την επιτάχυνση του αριθμού κρουσμάτων της Covid-19.

Debate-Τραμπ: «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για την πανδημία, αλλά...»

«Θα υποφέρουμε. Η κατάσταση δεν είναι καλή», προειδοποίησε ο δρ.Φάουτσι, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών. 

Ο δρ Φάουτσι δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παίρνει πλέον τις συμβουλές του και ότι προτιμά τον νευροραδιολόγο Σκοτ Άτλας, ο οποίος είναι υπέρ ενός μεγάλου ανοίγματος της αμερικανικής κοινωνίας παρά μιας ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων.

«Ξαφνικά, δεν ήθελαν πλέον να ακούσουν το μήνυμά μας, γιατί δεν ανταποκρινόταν σε αυτό που ήθελαν να κάνουν», δηλώνει ο δρ Φάουτσι και σημειώνει ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο εδώ και εβδομάδες.

Ο 'Άντονι Φάουτσι σημείωσε μια σαφή διαφορά μεταξύ της προσέγγισης του Λευκού Οίκου και αυτής του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος «λαμβάνει σοβαρά υπόψη (την πανδημία) από την άποψη της δημόσιας υγείας».

Μέλος της ομάδας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, ο Τζουντ Ντίρι χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τiς δηλώσεις του δρα Φάουτσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο γιατρός «παραβίασε καθετί που είθισται, επιλέγοντας τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές να κάνει πολιτική». Οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Παρασκευή ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, περισσότερα από 94.000 κρούσματα και σχεδόν 1.000 θάνατοι μόνο εκείνη την ημέρα.

Στα μέσα Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποκαλέσει τον Φάουτσι «καταστροφή» και τον είχε συμπεριλάβει σε μια ομάδα επιστημόνων υποστηρικτών μιας προσεκτικής προσέγγισης της πανδημίας, «ηλιθίων», σύμφωνα με τον πρόεδρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top