Τουρκία: Ορυμαγδός αντιδράσεων για το σκίτσο του Charlie Hebdo

«Σαρώνει» το διαδίκτυο ο ημίγυμνος Ερντογάν

Λάβρος κατά του Μακρόν εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Ερντογάν. Μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής και την απαίτηση της Γαλλίας για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, ο σουλτάνος ξεσπάθωσε αποκαλώντας βάρβαρους και δολοφόνους τους Ευρωπαίους, λέγοντας πώς ετοιμάζουν νέα σταυροφορία κατά του Ισλάμ.

«Σαρώνει» το διαδίκτυο ο ημίγυμνος Ερντογάν του Charlie Hebdo

«Δυστυχώς περνάμε μια περίοδο που ειδικά ανάμεσα στους κυβερνώντες στην Ευρώπη οι ανήθικες επιθέσεις εναντίον του ισλάμ και του προφήτη μας εξαπλώνεται σαν καρκίνος» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

 «Σαρώνει» το διαδίκτυο ο ημίγυμνος Ερντογάν του Charlie Hebdo

Αυτό είναι το σκίτσο του Charlie Hebdo που έκανε έξαλλο τον Ερντογάν. Τον απεικονίζει ημίγυμνο να σηκώνει το ρούχο μουσουλμάνας και να αναφωνεί «Ωωωω! Ο Προφήτης!», ενώ στη λεζάντα αναγράφεται: «Ερντογάν: Στα απόκρυφά του είναι αστείος». 

Τουρκία: Παίρνει νομικά μέτρα ως απάντηση για το σκίτσο του Charlie Hebdο

«Δεν κοίταξα αυτού του είδους τις ανήθικες δημοσιεύσεις, ούτε για να δω τί έκανε, για να μην τους δώσω κύρος. Άλλωστε δεν έχω να πω τίποτα γι’ αυτούς τους ανέντιμους ανθρώπους που προσβάλλουν τον προφήτη μου» πρόσθεσε ο σουλτάνος.

Τουρκία: Ορυμαγδός αντιδράσεων για το σκίτσο του Charlie Hebdo

Όπως ανακοίνωσε θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα εναντίον της σατυρικής εφημερίδας. Σύσσωμοι οι βεζίρηδες του σουλτάνου πήραν θέση. 

Αντιδράσεις στο τουίτερ για καρικατούρα Charlie Hebdo από συνεργάτες Ερντογάν

Εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν: «Καταδικάζουμε έντονα τη δημοσίευση του γαλλικού περιοδικού για τον πρόεδρό μας, το οποίο δεν έχει σεβασμό σε ιερό και όσιο. Αυτά αποκαλύπτουν μόνο τους δικούς τους εθισμούς και τις ανήθικες συμπεριφορές. Οι επιθέσεις στα ατομικά δικαιώματα δεν είναι χιούμορ και ελευθερία έκφρασης. Στόχος αυτών των δημοσιεύσεων που στερούνται ηθικής και ευπρέπεια είναι να σπείρει το μίσος και την έχθρα. Η μετατροπή της ελευθερίας της έκφρασης σε έχθρα απέναντι σε θρησκείες και πεποιθήσεις μπορεί να είναι μόνο προϊόν μιας άρρωστης νοοτροπίας. Όλοι όσοι διαθέτουν κοινή λογική πρέπει να καταδικάσουν και να απορρίψουν αυτήν την αηδιαστική δημοσίευση». 

Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας: «Η αντι-μουσουλμανική ατζέντα του Γάλλου προέδρου Μακρόν αποφέρει καρπούς! Το Charlie Hebdo δημοσίευσε μια σειρά αποκαλούμενα κινούμενα σχέδια γεμάτα με περιφρονητικές εικόνες του προέδρου μας. Καταδικάζουμε αυτήν την αήθη προσπάθεια για τη διάδοση του πολιτισμικού ρατσισμού και του μίσους». 

Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι: «Δεν μπορείτε να ξεγελάσετε κανέναν με το να κρύβεστε πίσω από την ελευθερία της σκέψης! Καταδικάζω την ανήθικη δημοσίευση του γαλλικού κουρελιού για τον πρόεδρό μας. Καλώ ευσυνείδητη και με ήθος διεθνή κοινή γνώμη να υψώσει τη φωνή του απέναντι σε αυτό το ρεζιλίκι». 

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Εκείνοι που πιστεύουν ότι οι απαίσιες κατάρες τους αποτελούν χιούμορ, οι ποταπές προκλήσεις τους πολιτικό μήνυμα και η υποκίνηση του μίσους, ελευθερία έκφρασης θα χαθούν στα σκουπίδια της ιστορίας. Η προσβολή είναι το όπλο των ανίσχυρων! Η φωνή του προέδρου μας είναι η φωνή της παγκόσμιας μουσουλμανικής κοινότητας, είναι η ανάσα των καταπιεσμένων!»


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top