Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων

«Ευθύνεται για τις επιθέσεις σε μουσουλμάνους»

Δεν έχει τέλος η κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Τούρκου και Γάλλου προέδρου. Ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις κατά του Μακρόν, με αποκορύφωμα το μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων που ζήτησε σήμερα από τον λαό του. 

Απάντηση Μακρόν σε Ερντογάν: «Δε θα αποδεχθούμε ποτέ τον λόγο του μίσους»

«Σταματήστε να αγοράζετε γαλλικά προϊόντα» κάλεσε τους Τούρκους πολίτες και συνέχισε λέγοντας ξεκάθαρα ότι ο Γάλλος πρόεδρος ευθύνεται για επιθέσεις σε μουσουλμάνους. Μάλιστα, για ακόμα μία φορά είπε ότι έχει ανάγκη από ψυχίατρο.

«Αν στη Γαλλία υπάρχει καταπίεση των μουσουλμάνων, καλώ τους ηγέτες του κόσμου από εδώ για να τους στηρίξουμε και εκεί. Μουσουλμανικοί χώροι εργασίας, σπίτια και σχολεία δέχονται επίθεση από φασιστικές ομάδες σχεδόν κάθε μέρα» είπε.

Από τα «πυρά» του όμως, δε γλίτωσε ούτε η καγκελάριος Μέρκελ. Όπως υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, επιθέσεις κατά μουσουλμάνων γίνονται και στη Γερμανία. «Κι εγώ ασφαλώς από εδώ απευθύνομαι στην Καγκελάριο Μέρκελ. Εσείς λέγατε ότι είχατε θρησκευτικές ελευθερίες. Εσείς λέγατε ότι υπήρχε ασφάλεια από το κράτος για τα θέματα θρησκείας. Τότε πώς γίνεται και στην πρωινή προσευχή στο τζαμί επιτίθενται κάπου 100 αστυνομικοί; Μήπως ακούσατε ποτέ ακριβώς κάτι ανάλογο να συμβαίνει στην Τουρκία; Όχι. Γιατί; Επειδή εμείς έχουμε πραγματική θρησκευτική ελευθερία» τόνισε.

«Αυτές οι επιθέσεις ξεκίνησαν να γίνονται με την ενθάρρυνση του ηγέτη της Γαλλίας που χρειάζεται ιατρικό έλεγχο στο μυαλό» πρόσθεσε.

«Φωνάζω από τη χώρα μου από εδώ. Μην προτιμάτε ποτέ γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε ποτέ. Αυτές οι επιθέσεις ξεκίνησαν με την ενθάρρυνση του ηγέτη της Γαλλίας, ο οποίος έχει ανάγκη ψυχιατρικού ελέγχου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ασταμάτητος ο Ερντογάν: «Ο Μακρόν έχει εμμονή μαζί μου, να κάνει εξετάσεις»

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τον Μακρόν «πραγματικό φασίστα». «Είσαι ένας ναζί με την πραγματική έννοια. Η ρατσιστική τρομοκρατία εξαπλώνεται στην κοινωνία από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, συχνά με τις πλάτες των δυνάμεων ασφαλείας» υποστήριξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top