Απάντηση Μακρόν σε Ερντογάν: «Δε θα αποδεχθούμε ποτέ τον λόγο του μίσους»

Σε τρεις διαφορετικές γλώσσες το tweet του Γάλλου Προέδρου

Στον απόηχο της νέας αντιπαράθεσης με την Τουρκία, μετά και τις λεκτικές επιθέσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, αλλά και των εκκλήσεων για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων στον αραβικό κόσμο, ο Εμανουέλ Μακρόν ανάρτησε σειρά από tweets όπου απορρίπτει τη «ρητορική του μίσους». 

Ασταμάτητος ο Ερντογάν: «Ο Μακρόν έχει εμμονή μαζί μου, να κάνει εξετάσεις»

«Την ελευθερία, την αγαπάμε με πάθος, την ισότητα, την εγγυόμαστε, την αδελφοσύνη, τη ζούμε έντονα. Τίποτα δεν θα μας κάνει να υποχωρήσουμε, ποτέ», σημείωσε. «Η ιστορία μας είναι εκείνη της μάχης εναντίον των τυραννιών και των φανατισμών. Θα συνεχίσουμε», έγραψε ακόμη. «Θα συνεχίσουμε, Σεβόμαστε όλες τις διαφορές υπό το πνεύμα της ειρήνης. Δε θα αποδεχθούμε ποτέ τον λόγο του μίσους και θα υπερασπιστούμε τον λογικό διάλογο. Θα συνεχίσουμε. Θα τασσόμαστε πάνω στο πλευρό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των οικουμενικών αξιών», πρόσθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος που ανάρτησε επίσης μηνύματα στα αγγλικά και τα αραβικά.

Κ. Μητσοτάκης: «Απαράδεκτη η ρητορική μίσους της Τουρκίας κατά του Μακρόν»

Λίγα λεπτά αργότερα, ο  Μακρόν έγραψε στο Twitter τη φράση «Είμαστε ένα» στα αγγλικά (We are ONE), με υπότιτλο «είμαστε ενωμένοι».

Η φράση "We are one" πρωταγωνιστεί στο τραγούδι "One", του συγκροτήματος U2, το οποίο επέλεξε η οικογένεια του Σαμιέλ Πατί να ακουστεί στην τελετή μνήμης, την περασμένη Τετάρτη στη Σορβόνη, στον καθηγητή που δολοφονήθηκε από έναν ισλαμιστή.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top