Μάλι: Ελεύθερη η 75χρονη όμηρος των τζιχαντιστών μετά από 4 χρόνια

Έπεσε στην αγκαλιά του γιου της συγκινημένη

Ελεύθερη αφέθηκε η 75χρονη Γαλλίδα Σοφί Πετρονέν, η οποία ήταν όμηρος των τζιχαντιστών στο Μάλι έδω και περίπου τέσσερα χρόνια. Τη γυναίκα υποδέχτηκε ο πρόεδρος Μακρόν κατά την επιστροφή της στη Γαλλία.

Η Πετρονέν, η οποία εργάζεται σε ανθρωπιστική οργάνωση, ήταν η τελευταία Γαλλίδα όμηρος στον κόσμο. Μαζί με την 75χρονη, απελευθερώθηκαν δύο Ιταλοί υπήκοοι και ο πολιτικός Σουμάιλα Σισέ από το Μάλι, όπως ανακοίνωσε η χώρα της δυτικής Αφρικής.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε την απελευθέρωση της Πετρονέν ως «απέραντη ανακούφιση».

Η στιγμή που η 75χρονη συναντά τον γιο της

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει το βίντεο με τη στιγμή που η ηλικιωμένη γυναίκα συναντά τον γιο της μετά από τέσσερα χρόνια. 

Η γυναίκα, φανερά καταπονημένη και αδύναμη, κατεβαίνει από το αεροπλάνο και πέφτει στην αγκαλιά του γιου της, Σεμπαστιάν Σαντό-Πετρονάν, ο οποίος την καλούσε συγκινημένος. 

«Βαθιά μέσα μου ήμουν βέβαιη ότι θα επέστρεφα. Ότι δεν θα πέθαινα στο μεταξύ. Και έλεγα στον εαυτό μου, μην δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στον θάνατο. Γιατί δεν ξέρεις πού, πότε ή πώς πρόκειται να συμβεί. Και έτσι είπα στον εαυτό μου 'δεν πειράζει. Συνέχισε, κρατήσου και μείνε δυνατή. Αυτό μου είπε ο γιος μου. Αυτό μου είπε σε ένα βίντεο: 'Βάστα, κρατήσου'. Και αυτό έκανα», είπε στους δημοσιογράφους. 

Η Πετρονέν απήχθη από ενόπλους στις 24 Δεκεμβρίου 2016, στην βόρεια πόλη Γκάο, όπου εργαζόταν για μια φιλανθρωπική οργάνωση για τα παιδιά.

Ο Σισέ απήχθη στις 25 Μαρτίου ενώ έκανε προεκλογική εκστρατεία στην γενέτειρά του, τη Νιαφούνκε, στο κεντρικό Μάλι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top