Τσαβούσογλου: «Να μην τολμήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας επιβάλει κυρώσεις»

Ενοχλημένος από τις αποφάσεις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

 Στο ρεπορτάζ του Star το θρίλερ που εκτυλίχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής 

Ενοχλημένος για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και προκλητικός στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία μετά από το «ανατολίτικο» παζάρι για την Τουρκία

«Να μην τολμήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας επιβάλει κυρώσεις» είπε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa και συνέχισε λέγοντας ότι ένα τέτοιο βήμα θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Πρόσθεσε επίσης, ότι οι ισχυρισμοί για τα ελληνοκυπριακά θαλάσσια σύνορα είναι υπερβολικοί και αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο. 

Τσαβούσογλου: «Ο Μητσοτάκης αποφεύγει τον διάλογο, όπως έκανε κι ο Τσίπρας»

«Η επίτευξη ενός δίκαιου θαλάσσιου ορίου στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ο κύριος πυλώνας της πολιτικής μας. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, η Τουρκία, ξεκινώντας από τον πρόεδρο Ερντογάν, κάλεσε τα παράκτια κράτη της Ανατολικής Μεσογείου για διάλογο και συνεργασία. Ελπίζουμε ειλικρινά η Ελλάδα να εισέλθει σε μια ουσιαστική διαδικασία διαλόγου», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. 

Τέλος, υποστήριξε ότι η Τουρκία εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της για το προσφυγικό και «χάρη στις προσπάθειές μας, οι παράτυπες μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη μειώθηκαν κατά 92%». «Ωστόσο, η ΕΕ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της» κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top