Λονδίνο: Αστυνομικός δολοφονήθηκε μέσα σε κέντρο κράτησης

Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός άνδρας που συνελήφθη

Νεκρός από πυρά μέσα σε κέντρο κράτησης έπεσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ένας Βρετανός αστυνομικός στο νότιο Λονδίνο, τη στιγμή που ο ύποπτος κρατείται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη στις 2.15 π.μ. Δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ένας 23χρονος άνδρας συνελήφθη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αξιωματικοί δεν άνοιξαν πυρ κατά του δράστη, ο οποίος σύμφωνα με το BBC, φέρεται να είχε στρέψει το όπλο στον εαυτό του. Η έρευνα για τη δολοφονία βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε η αστυνομία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πάτελ, και ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντάντ Χαν, ήταν μεταξύ των πολιτικών που έστειλαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αξιωματικού.

Οι πυροβολισμοί αξιωματικών είναι πολύ σπάνιοι στη Βρετανία όπου η συντριπτική πλειονότητα της αστυνομίας παραμένει συνήθως άοπλη.

Μια έρευνα του 2017 έδειξε ότι πάνω από το ένα τρίτο των αστυνομικών επιθυμούσε να οπλοφορεί, σε αντίθεση με το 43% που δεν επιθυμούσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top