Στροφή από Ερντογάν: Να δώσουμε χρόνο στη διπλωματία

Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ο Πομπέο

Νέα στροφή κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις, τώρα δηλώνει έτοιμος να δώσει χώρο στη διπλωματία και στο διάλογο.

Με μήνυμά του, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο Τούρκος πρόεδρος ουσιαστικά απαντά στον Γάλλο ομολογό του, Εμανουέλ Μακρόν, που επίσης μέσω twitter έστειλε την Παρασκευή σαφές μήνυμα στην Άγκυρα να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης κινείται χωρίς πυξίδα στα ελληνοτουρκικά

«Ακούγοντας κάθε ειλικρινές αίτημα, σκοπεύουμε να δώσουμε στη διπλωματία όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, από τον οποίο μπορούν να κερδίσουν όλοι», έγραψε και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε κάθε σταγόνα ύδατος και γης της χώρας μας μέχρι το τέλος.

Μακρόν για Τουρκία: Φαίνεται πως έλαβε το μήνυμα

Όπως τόνισε, η Τουρκία «χωρίς να απαντά στις συνεχείς προκλήσεις που δέχεται, κινείται με αξιοπρεπή και ώριμο τρόπο».

Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ο Πομπέο

Την Ελλάδα θα επισκεφτεί την επόμενη εβδομάδα ο Μάικ Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί στη χώρα μας μόλις μία μέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα συζητηθούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας σε σχέση με τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα βρεθεί για επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα το διάστημα 27-29 Σεπτεμβρίου

Ο Πομπέο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα μιλήσει σε συνέδριο, παρουσία και του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Δένδια. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, όπου σε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top