Ρωσία: Φωτογραφία του Ναβάλνι μέσα από το νοσοκομείο μετά τη δηλητηρίαση

«Χθες μπόρεσα για πρώτη φορά να αναπνεύσω μόνος μου»

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία του όπου εμφανίζεται καθιστός στο κρεβάτι του νοσοκομείου περιστοιχισμένος από την σύζυγό του και δικούς του ανθρώπους.

Υπόθεση Ναβάλνι: Η παρέμβαση Μακρόν και η αντίδραση Πούτιν

Στην ανάρτησή του ο επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν στέλνει το δικό του μήνυμα, υποστηρίζοντας ότι μπορεί πλέον να αναπνέει χωρίς υποστήριξη, καθώς αναρρώνει από τον δηλητηριασμό του στο τέλος του Αυγούστου.

Η ανάρτηση του Αλεξέι Ναβάλνι μέσα από το νοσοκομείο

«Γεια, είμαι ο Ναβάλνι. Μου λείπετε όλοι.Ακόμη δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα, αλλά χθες μπόρεσα να αναπνεύσω όλη την ημέρα μόνος μου. Πράγματι μόνος μου», έγραψε ο Ναβάλνι, επιβεβαιώνοντας τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονταν στο φως ότι η υγεία του βελτιώνεται αισθητά.

Υπόθεση Ναβάλνι: Διερεύνηση της ασθένειάς του ζητά το ΝΑΤΟ

Τι έχει συμβεί με τον Ναβάλνι: 

Ο 44χρονος δικηγόρος, που είναι ο κύριος αντιπολιτευόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με τα δημοσιεύματά του κατά της διαφθοράς κυκλοφορούν ευρέως μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχει υποστεί κι άλλες επιθέσεις κατά της σωματικής του ακεραιότητας στο παρελθόν. 

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, βρισκόταν σε πτήση από τη Σιβηρία για τη Μόσχα όταν το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω της αιφνίδιας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Κίρα Γιάρμις. «Ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε» και «βρίσκεται εφεξής στην εντατική», σημείωσε στο μήνυμά της.«Οι γιατροί δήλωσαν ότι το δηλητήριο απορροφήθηκε γρήγορα μέσω του ζεστού ροφήματος», πρόσθεσε.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass επιβεβαίωσε ότι ο Ναβάλνι εισήχθη στην εντατική της τοξικολογικής μονάδας των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου του Ομσκ, στην Σιβηρία.

Ο Ναβάλνι, οι υποστηρικτές του και οι οικογένειές τους κάθε τόσο συλλαμβάνονται, υφίστανται διώξεις και αστυνομικές πιέσεις σε όλη τη Ρωσία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top