Ιαπωνία: Ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός μετά την αποχώρηση του Άμπε

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα εξελέγη νέος ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, σύμμαχος από καιρό του απερχόμενου πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, εξελέγη σήμερα στην ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP), γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για να αναλάβει την πρωθυπουργία της Ιαπωνίας, έπειτα από ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα.

Ιαπωνία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός - «Συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου»

Ιαπωνία - εκλογές

Ο 71χρονος Σούγκα, ο οποίος υπηρέτησε την ιαπωνική κυβέρνηση από τη θέση του πανίσχυρου γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της σχεδόν εννιαετούς θητείας του απερχόμενου πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, δήλωσε ότι θα ακολουθήσει την συνταγή του προκατόχου του, τη λεγόμενη Abenomics, όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, τις κυβερνητικές δαπάνες και τις μεταρρυθμίσεις και ότι θα ακολουθήσει μια διπλωματική γραμμή που θα επικεντρωθεί στην συμμαχία για την ασφάλεια ΗΠΑ-Ιαπωνίας.

Ο Σούγκα εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία (377 ψήφοι) έναντι των δύο αντιπάλων του για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα (89 ψήφοι) και του πρώην υπουργού Άμυνας Σιγκέρου Ισίμπα (68 ψήφοι).

Η εκλογή του στην ηγεσία του LDP ανοίγει τον δρόμο για να διαδεχθεί τον Σίνζο Άμπε στην πρωθυπουργία σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου που αναμένεται να γίνει αυτήν την εβδομάδα. Ο Άμπε ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την πρωθυπουργία για λόγους υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top