Πιθανή η δημιουργία μόνιμης δομής στη Λέσβο με χρηματοδότηση της ΕΕ

Ελλάδα και Κομισιόν θα τη συνδιαχειρίζονται

Η πρόταση για τη δημιουργία μιας μόνιμης δομής στη Λέσβο, με χρηματοδότηση της ΕΕ και συνδιαχείρισης Ελλάδας και Κομισιόν έθεσε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς, είναι υπό εξέταση επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Άνταλμπερτ Γιάνς.

Λέσβος: Συνεχίζεται η εγκατάσταση προσφύγων – Αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοϊδη

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Κομισιόν, μετά από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε το στρατόπεδο προσφύγων της Μόρια στο ελληνικό νησί της Λέσβου, η Ελλάδα ζήτησε περαιτέρω βοήθεια μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ. Σε άμεση απάντηση, η Δανία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Γερμανία έχουν προσφέρει εκατοντάδες σκηνές, κουβέρτες, υλικά για το χειμώνα και υπνόσακους.

Μέρκελ: Γαλλογερμανική πρωτοβουλία για την υποδοχή ανηλίκων από τη Μόρια

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Janez Lenarčič, δήλωσε σχετικά ότι «η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και τους πρόσφυγες που πλήττονται. Ευχαριστώ όλες τις χώρες που στέλνουν βοήθεια και θέτουν σε εφαρμογή την αλληλεγγύη της ΕΕ».

Μόρια - Μεταναστευτικό: Η Πορτογαλία θα φιλοξενήσει 1.000 αιτούντες άσυλο

Η νέα υποστήριξη έρχεται μετά από βοήθεια που στάλθηκε από την Πολωνία, την Αυστρία, την Τσεχία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία από τον Απρίλιο, η οποία περιλαμβάνει μονάδες στέγασης, υπνόσακους, στρώματα, κουβέρτες, σεντόνια, είδη μπάνιου, τέσσερα ιατρικά containers και έναν ιατρικό σταθμό.

Επιπλέον, απαντώντας σε προηγούμενο αίτημα για βοήθεια από την ΕΕ στις αρχές Μαρτίου, 17 μέλη και συμμετέχοντα κράτη προσέφεραν περισσότερα από 90.000 είδη στην Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης  βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις ελληνικές αρχές για παρακολουθεί στενά την κατάσταση και διευκολύνει την παροχή βοήθειας στην ΕΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top