O Ερντογάν παίζει το χαρτί των S- 400

Χρησιμοποιούν γι’ άλλη μια φορά τους Ρώσους ως δεκανίκι

Αποκούμπι στον Πούτιν ψάχνει ο απομονωμένος Ερντογάν. Μετά την έκδοση των navtex για ρωσικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τα ρωσικά s-400, απειλώντας μάλιστα ότι μπορεί να τα ενεργοποιήσει μέσα σε μια ώρα! 

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του γ.γ του ΝΑΤΟ

Οι Τούρκοι είναι πιεσμένοι. Παίζουν το χαρτί των S-400 για να δείξουν ότι είναι σε θέση ισχύος και χρησιμοποιούν γι’ άλλη μια φορά τους Ρώσους ως δεκανίκι. 

Όταν κάποιος βλέπει στον χάρτη την εμβέλεια των S-400, που είναι ικανή να ελέγχει τον εναέριο χώρο, καταλαβαίνει γιατί ο Ερντογάν «ποντάρει» τώρα εκεί!  

«Η θεωρητική εμβέλεια των S-400 είναι 400 χλμ. Το S-400 έχει δυνατότητες, οι οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν μέσα στην Τουρκία. Είναι ένα ξένο σώμα μέσα στο προϋπάρχον σύστημα αεροάμυνας της Τουρκίας. Κι αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα που χρειάζεται χρόνο και που πρέπει να ξοδέψουν χρήμα οι Τούρκοι για να το λύσουν» επισημαίνει στο Star o Παναγιώτης Κατσαρός, αντιπτέραρχος Ε.Α.

Κι όσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες γυρίζουν ο ένας μετά τον άλλον την πλάτη στον Σουλτάνο, ο εκείνος ζητιανεύει λίγο οξυγόνο από τον Πούτιν.

Ξεκαθαρίζει μεν ότι η Άγκυρα ΔΕΝ θα κάνει ασκήσεις με την Μόσχα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά επιμένει ότι έβγαλε εκείνη τις NAVTEX επειδή, όπως γράφει η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ. «Η Ρωσία αναγνωρίζει δικαιοδοσία στην Τουρκία» στις 2 περιοχές που θα κάνει ασκήσεις ανοιχτά του Κας και ανατολικά της Κύπρου. 

H Κύπρος από την πλευρά της δε θέλει να τα βάλει με τους Ρώσους. 

Ξεκαθαρίζει -μέσω του Κυβερνητικού εκπροσώπου - ότι παράπονο έχει μόνο από την Τουρκία που παρεμβαίνει και πως δε θα αρντούταν στη Ρωσία έκδοση navtex, αν της το ζητούσε! 
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η μη διπλωματική γλώσσα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δε διστάζει να μιλήσει με σκληρή Γλώσσα για τους Γάλλους. 

«Δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια υστερική συμπεριφορά εκ μέρους της Γαλλίας. Η Γαλλία είναι η χώρα που εξωθεί πιο πολύ την Ελλάδα στην Μεσόγειο» είπε. 

Ωστόσο,  απευθυνόμενος στις ΗΠΑ δείχνει να αντιμετωπίζει τις διεθνείς σχέσεις σαν... το Καπαλί Τσαρσί παζάρι στην Κωνσταντινούπολη! 

«Αν δε θέλετε να αγοράσω από κάπου αλλού, τότε πουλήστε μου εσείς. Αν δεν θέλετε, θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε από αλλού. Σήμερα μπορεί να είναι οι S-400, αύριο ένα άλλο σύστημα». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top