Σρι Λάνκα: Μεγάλη φωτιά σε δεξαμενόπλοιο - Αγνοείται ναυτικός

Πέντε Έλληνες μεταξύ του πληρώματος

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από το πρωί της Πέμπτης πάνω στο δεξαμενόπλοιο «New Diamond» ανοιχτά της Σρι Λάνκα, νοτιοανατολυκά της Ινδίας.

Ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες αγνοείται και πιστεύεται πως είναι νεκρός, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας του Ινδικού Ωκεανού.

Ιαπωνία: Εξαφανίστηκε πλοίο με 42 ναυτικούς εν μέσω τυφώνα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τον πλοίαρχο Ίντικα ντε Σίλβα, η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται πάνω στο μεγάλο δεξαμενόπλοιο, που μεταφέρει περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Πάνω στο σκάφος βρίσκονταν 23 μέλη πληρώματος.

«Ο αγνοούμενος Φιλιππινέζος ναύτης θεωρείται νεκρός. Τραυματίστηκε άσχημα όταν εξερράγη λέβητας», εξήγησε ο ντε Σίλβα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενος μέλη του πληρώματος που διασώθηκαν.

Φωτιά σε φορτηγό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα: Έλληνας ναυτικός νεκρός

Τα μέλη του πληρώματος ήταν 5 Έλληνες και 18 Φιλιππινέζοι. Άλλος ένας ναυτικός έχει τραυματιστεί και διακομίστηκε αεροπορικώς από το πλοίο σε νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι ναυτικοί είναι σώοι.

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι Μίνα αλ Αχμάντι του Κουβέιτ, φορτωμένο κουβεϊτιανό αργό, κατά τα δεδομένα της εφαρμογής εντοπισμού πλοίων της Refinitiv Eikon. Κατευθυνόταν στο λιμάνι Παραντίπ της Ινδίας, όπου η IOC διαθέτει διυλιστήριο με δυνατότητα επεξεργασίας 300.000 βαρελιών αργού την ημέρα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top