Ναβάλνι: Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί πιθανή τη δηλητηρίασή του

«Θα επιζήσει», αναφέρει η ΜΚΟ που τον μετέφερε στη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι πιθανό ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι να δηλητηριάστηκε.

Ρωσία - Ναβάλνι: Τον παρακολουθούσε η αστυνομία πριν αρρωστήσει;

«Επειδή υπάρχει πιθανότητα δηλητηρίασής του, είναι αναγκαία η προστασία του Ναβάλνι. Η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί πλήρη διαφάνεια στη διερεύνηση του συμβάντος. Δυστυχώς, υπήρξαν μερικές ύποπτες περιπτώσεις δηλητηριάσεων στην πρόσφατη ρωσική ιστορία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο. 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Mάας ήταν πιο επιφυλακτικός. «Λείπουν ακόμα πολλά στοιχεία, τα οποία πρέπει να περιμένουμε», είπε ο Μάας κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο. «Υπολογίζω ότι θα λάβουμε πληροφορίες από το (νοσοκομείο) Τσαριτέ του Βερολίνου, όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, στο άμεσο μέλλον»

«Θα επιζήσει», αναφέρει η ΜΚΟ που τον μετέφερε στη Γερμανία

Ο επικριτής του Κρεμλίνου, , ο οποίος νοσηλεύεται σε γερμανικό νοσοκομείο αφού, όπως λένε οι συνεργάτες του, δηλητηριάστηκε στη Ρωσία, θα επιζήσει, δήλωσε στην εφημερίδα Bild ο Γιάκα Μπιζίλι, ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Cinema for Peace.

«Ο Ναβάλνι θα επιβιώσει από την επίθεση με δηλητήριο αλλά θα αχρηστευτεί για μήνες ως πολιτικός», είπε ο Μπιζίλι, η οργάνωση του οποίου έστειλε ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος-ασθενοφόρο στη ρωσική Άπω Ανατολή για να τον μεταφέρει στη Γερμανία.

Ρωσία: Εντόπισαν ίχνη χημικής βιομηχανικής ουσίας στα ρούχα του Ναβάλνι

«Του σώσαμε τη ζωή»

Οι γιατροί στο νοσοκομείο στο Ομσκ της Σιβηρίας, στο οποίο νοσηλεύτηκε αρχικά ο Ναβάλνι, δήλωσαν ότι του έσωσαν τη ζωή.

Στην εντατική ο επικριτής του Πούτιν - Υποψίες ότι τον δηλητηρίασαν

Ο Ναβάλνι, ο οποίος διεξάγει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά της διαφθοράς στη Ρωσία, αρρώστησε σοβαρά την Πέμπτη αφού, σύμφωνα με τους συμμάχους του, έπεσε θύμα δηλητηρίασης και έπειτα από νοσηλεία του για δυο ημέρες στο νοσοκομείο του Ομσκ στη Σιβηρία διακομίσθηκε με αεροπλάνο-ασθενοφόρο για νοσηλεία στη Γερμανία.

Ερωτηθείς αν ο Ναβάλνι θα επιζήσει, ο επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου στη Σιβηρία που τον περιέθαλψε αρχικά απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top