Τουρκία: O Ακάρ ζητά επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα μέσω του διαλόγου

«Η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της»

Δείτε στο video όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Μετά τις χθεσινές του δηλώσεις περί «Γαλάζιας Πατρίδας» ο Χουλουσί Ακάρ διαμηνύει σήμερα πως η Τουρκία θέλει να επιλύσει μέσω του διαλόγου τη διένεξη με την Ελλάδα σχετικά με τις έρευνες για ενεργειακούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο.

Oruc Reis: Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. την Παρασκευή

Ωστόσο ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η Άγκυρα θα υπερασπιστεί «τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της» στην ανατολική Μεσόγειο.

Να σημειωθεί ότι αυτή η δήλωση του Χουλουσί Ακάρ έγινε μετά τη διπλωματική αντεπίθεση της Ελλάδας και τις ανακοινώσεις για συνάντηση Δένδια-Πομπέο και συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την Παρασκευή.

Μέσα στο Oruc Reis: Νέο βίντεο από το τουρκικό ερευνητικό

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως η κοινή λογική θα επικρατήσει. Τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι, είμαστε με την πλευρά του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας και του διαλόγου», δήλωσε ο Ακάρ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Θέλουμε να καταλήξουμε σε πολιτικές λύσεις με ειρηνικά μέσα ευθυγραμμιζόμενοι με τους διεθνείς νόμους».

Ο Ακάρ δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται «τα συμφέροντα, τους δεσμούς και τα συμφέροντά της» στα παράκτια ύδατα. «Θα πρέπει να είναι γνωστό πως οι θάλασσές μας είναι η γαλάζια πατρίδα μας. Κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη», δήλωσε.

Έκτακτη συνάντηση Δένδια – Πομπέο στη Βιέννη

Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο θα έχουν συνάντηση στη Βιέννη ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σήμερα, Τετάρτη, συναντήθηκε με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι (Yossi Amrani).

Ισραήλ για Oruc Reis: Στηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, βρέθηκαν διμερή θέματα και η τουρκική παραβατικότητα, όπως ανέφερε το ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Oruc Reis: Η Τουρκία ανακάλεσε τις άδειες στο Πολεμικό Ναυτικό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top