Τουρκική προπαγάνδα: Φώτο του Oruc Reis να συνοδεύεται από πολεμικά πλοία

Τις έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το χρονικό της νέας έντασης στο Αιγαίο

Φωτογραφίες με πέντε πολεμικά πλοία να συνοδεύουν το Oruc Reis έδωσε στη δημοσιότητα του τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι εικόνες αυτές δημοσιεύτηκαν λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα εντός του πλαισίου της αποφασιστικότητάς τους να προστατεύσουν τα δίκαια και τα συμφέροντά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας μας», αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας.

Ωστόσο δε διευκρινίζεται ούτε ο τόπος αλλά ούτε και ο χρόνος λήψης των φωτογραφιών.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ο Ερντογάν προχώρησε σε κρεσέντο νέων προκλητικών δηλώσεων, εξαπολύοντας απειλές προς πάσα κατεύθυνση και προειδοποιώντας πως όσοι δεν ακούν την Τουρκία αμαυρώνουν το μέλλον τους. Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι δε η Τουρκία θα συναινέσει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία προσπαθεί να την «κλειδώσει» στις ακτές της, αγνοώντας την τουρκική επικράτεια.

Είχαν προηγηθεί αυστηρό μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καλώντας την Άγκυρα να να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του «Oruc Reis», σκληρή ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ στην οποία σημείωνε πως η χώρα μας δε θα ανεχθεί κανέναν εκβιασμό, αλλά και αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ με εντολή του Νίκου Δένδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top