Ναυαγοί σε νησί σώθηκαν χάρη στο τεράστιο SOS που έγραψαν στην άμμο

Τους εντόπισαν μετά από τρεις μέρες ερευνών

Την ταινία «Ναυαγός» θυμίζει η περιπέτεια τριών ναυτικών από τη Μικρινησία, οι οποίοι ναυάγησαν σε ένα μικρό νησί του ειρηνικού. 

Επί τρεις μέρες οι αρχές της Αυστραλίας και των ΗΠΑ τους αναζητούσαν με εναέρια μέσα και τελικά κατάφεραν να τους εντοπίσουν χάρη στο τεράστιο SOS που είχαν γράψει πάνω στην αμμο. 

Οι τρεις ναυτικοί εντοπίστηκαν την περασμένη Κυριακή και η κατάσταση της υγείας τους ήταν πολύ καλή, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας. 

Πολεμικά αεροσκάφη της Αυστραλίας και των ΗΠΑ εντόπισαν το SOS που είχαν γράψει οι ναυαγοί στην παραλία της νήσου Πίκελοτ, 190 χλμ. δυτικά από το σημείο απ’ όπου είχαν σαλπάρει στις 30 Ιουλίου. 

Οι τρεις άνδρες είχαν ξεκινήσει για ένα ταξίδι 42 χιλιομέτρων από μία ατόλη σε μια άλλη όταν παρεξέκλιναν της πορείας τους και ξέμειναν από καύσιμα.

Την 1η Αυγούστου, όταν έγινε γνωστό ότι χάθηκαν τα ίχνη τους, το Κέντρο Συντονισμού στη νήσο Γκουάμ των ΗΠΑ ξεκίνησε αποστολή έρευνας και διάσωσης με τη συνδρομή του αυστραλιανού πολεμικού πλοίου HMAS Canberra που επέστρεφε στη βάση μετά τη συμμετοχή του σε ναυτικά γυμνάσια. 

Με τη βοήθεια αμερικανικών αεροσκαφών το αυστραλιανό σκάφος εντόπισε τους ναυαγούς στο νησί κι ένα αναγνωριστικό ελικόπτερο προσγειώθηκε και τους παρέδωσε τρόφιμα και νερό μέχρι να φθάσει σκάφος του λιμενικού της Μικρονησίας να τους παραλάβει. 

Η νήσος Πίκελοτ μήκους μόλις 450 μέτρων ανήκει στις νήσους Καρολίνες των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας στο δυτικό Ειρηνικό, περίπου 2.500 μίλια νοτιοδυτικά της Χαβάης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top